Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Kysyvä ei tietä riko – yksityistiekuntien yhteystiedot nyt helposti karttasovelluksena (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan yksityistiekuntien yhteystietoja voi jatkossa selata netin kautta Metsäkeskuksen hallinnoiman Mutkat Suoriksi -hankkeen Tiekuntakartta-palvelussa. Uudesta karttapalvelusta toivotaan saatavan hyötyä myös ELY-keskuksessa aikaa vieviltä selvitystöiltä. Tiekunnat ovatkin aktivoituneet ilmoittamaan yhteystietomuutoksiaan, mikä palvelee samalla myös Maanmittauslaitoksen ylläpitämää yksityistierekisteriä, jonne tiedot välitetään.

Suomen Metsäkeskus on koonnut Pirkanmaan sähköiseen tiekuntakarttaan tietoja Pirkanmaan yksityisteistä. Uudessa Mutkat Suoriksi -palvelussa voi sähköisellä kartalla tutustua myös ELY-keskuksen jokunen vuosi sitten kartoittamaan silta-aineistoon. Pirkanmaan ELY-keskus toimii karttasovellusprojektissa tiiviissä taustatyössä yhteistyökumppaninsa Metsäkeskuksen kanssa.

Tiekuntien virallisia nimiä ja yhteystietoja on näin jatkossa mahdollista etsiä netin karttasovelluksella. Uuden palvelun avulla kesähuvilan omistaja voi etsiä oman tiekuntansa nimen ja ottaa yhteyttä toimitsijaan kysyäkseen vaikkapa lupaa tilapäiselle raskaalle kuljetukselleen. Ratsastustalli taas voi esimerkiksi sopia tien käytöstä osana jaloittelureittiään.

Varsinaisten tienkäyttäjien ja osakkaiden lisäksi yhteystiedot ovat tarpeen viranomaisille, tapahtumanjärjestelijöille, kiinteistönvälittäjille, metsäalan toimijoille sekä putki-, kaapeli- ja sähkölinjojen korjaajille. Kysyvä ei tietä riko, ja tiekunnan kannalta onkin hyvä, kun lupien ja neuvojen saanti nyt entisestään helpottuu. Satunnainen luvatta toimiva tienkäyttäjä näet jättää monasti jälkeensä tarpeetonta vahinkoa, jonka korjauskustannukset lankeavat tiekunnan osakkaiden harteille.

Uusi palvelu löytyy osoitteesta www.tienhoito.fi kohdasta Kartat >Tiekuntakartta.

Tänä syksynä starttaavat myös Mutkat Suoriksi -hankkeen seudulliset yksityistiepäivät, joilla kerrotaan lisää nettipohjaisesta yksityistiepalvelusta. Tilaisuudet järjestetään Pirkanmaalla seuraavasti:

22.9. Tampere: UKK-instituutti

23.9. Juupajoki: Hyytiälän metsäasema

1.10. Sastamala: Ammattikoulun auditorio

2.10. Ikaalinen: IKATA:n auditorio

Lisätiedot:

  • Projektivastaava Mikko Ora, Mutkat Suoriksi -hanke, puh. 029 432 4576 tai 0400 128 310, mikko.ora(at)metsakeskus.fi
  • Aluevastaava Jyrki Kärk, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 036 255, jyrki.kark(at)ely-keskus.fi

Alueellista tietoa