Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Vedenkorkeudet laskussa Pohjanmaalla, Kyrönjoen tulvajärvi suurenee (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Julkaistu 21.4.2013 klo 13.25

Jokivesien virtaamat ja vedenkorkeudet ovat lähteneet selvään laskuun Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Keski-Pohjanmaalla tulvan nousu on pysähtynyt. Lapuanjoen pengerrysalueilta on ryhdytty pumppaamaan sinne päästettyjä tulvavesiä takaisin jokeen. Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan Lapuanjoen virtaama kääntyisi ensi viikolla nousuun. Tämä johtuu Kuortaneenjärven vaikutuksesta ja mahdollisista tulevista sateista. Ennusteiden mukaan Kuortaneenjärvi saavuttaa tulvahuippunsa ensi viikonloppuna, jolloin vesi voi uhata rakennuksia.

Ilmajoella Nikkolassa vedenkorkeus on edelleen yli tulvarajan, mutta on laskenut huipustaan runsaat 40 cm. Kyrönjoen pengerrysalueilla tulvajärvi on kasvanut merkittävästi ja on nyt selvästi suurempi kuin viime syksynä. Tulvajärven edelleen laajentuessa vesi uhkaa tiestöä ja joitakin rakennuksia. Jotta pengerrysalueiden tulvavahinkoja voitaisiin vähentää, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on osittain pienentänyt tulvaluukuista pengerrysalueille päästettävää vesimäärää. Tilanteen edistymistä seurataan ja jatkotoimista päätetään tarpeen mukaan.

Lisätietoja:

  • Tulvajohtaja, vesistöyksikön päällikkö Liisa Maria Rautio, puh. 0295 027 919, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Insinööri Tommi Mäki, puh. 0295 027 882, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Insinööri Kim Klemola, puh. 0295 027 829, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Vanhempi insinööri Tuuli Saari, puh. 0295 027 925, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Alueellista tietoa