Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Valmista tuli (Pirkanmaan ELY-keskus)

Karkunvuoren maantietunnelin kaksivuotinen peruskorjaus valmistui elokuussa. Tämän vuoden MAL-hankkeistakin korjataan parhaillaan kypsää syyssatoa.

Karkunvuoren maantietunneleiden kaksi perättäistä kesää vaatinut korjaustyö valtatie 9:llä saatiin päätökseen elokuussa. Työn aikana uusittiin molempien tunneleiden pintarakenteet, kuivatus, tiekaiteet ja valaistus. Urakan liikennejärjestelyt hoidettiin niin, että työ häiritsi Tampereen itäisen ohikulkutien liikennettä mahdollisimman vähän. Korjaushankkeen kokonaiskustannus oli lähes viisi miljoonaa euroa.

Maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen osoitetulla rahalla (MAL-hankkeet) toteutettiin Tampereen kaupunkiseudulla kesän aikana monia liikenneturvallisuutta, liikenteen sujuvuutta ja joukkoliikenteen olosuhteita parantavia hankkeita.  

Lempäälän Sääksjärvellä parannettiin joukkoliikenteen olosuhteita, Orivedelle rakennettiin kevyen liikenteen väylä, Lempäälään ja Ylöjärvelle kiertoliittymät ja Ylöjärvelle joukkoliikenneyhteys valtatie 3:lta Metsäkylään. Kangasalla kunta toteuttaa parhaillaan keskusta-alueen saneerausta. ELY-keskus osallistuu hankkeen yhteydessä toteutettavan kiertoliittymän rakentamiseen.

Valtatie 3:lle rakennettiin muuttuvat nopeusrajoitukset Tampereen Lakalaivan ja Pirkkalan Linnakallion väliselle tiejaksolle. Muuttuvilla nopeusrajoituksilla parannetaan ruuhkaisen tiejakson liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Urjalassa Valtatie 9:llä ja Sastamalassa valtatie 12:lla tehtiin liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyjä. Tievalaistusta rakennetaan Tampereen ja Oriveden välillä valtatie 9:llä, valtatie 11:llä Murhasaaren länsipuolella ja maantiellä 301 Lempäälässä ja Vesilahdella.


Alueellista tietoa