Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Vaikuta vesiin -kampanja puhuttelee kaikkia vesikansalaisia (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Vesien suojeluun ja hoitoon tarvitaan jokaista ihmistä. Vesi vaikuttaa kaikkien elämään. Huono vesi menettää arvonsa, se on epämiellyttävää, vaarallistakin.

Vuoden kestävä Vaikuta vesiin -kampanja käynnistynyt

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kampanja lähestyy aiheillaan kansalaisia ja heidän arkisia valintojaan ja kulutustottumuksiaan. Kampanja kestää vuoden ajan.

Julkaisemme kuukausittain uutta, kuukauden teemaa koskevaa sisältöä nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Aiheina ovat muun muassa mökkiläisen ja veneilijän vesiensuojelutehtävät, vedenkulutus, kodeissa käytettävät kemikaalit sekä ruokavalio ja ruokahävikki.

Julkaisemme myös joka toinen kuukausi tietoiskuvideon, jonka huolestuneina tähtinä ovat särki ja hauki!

Taustaa

ELY-keskuksen ympäristövastuualueen tehtäviin kuuluu vesiensuojelu. Vuodesta 2009 Suomessa on ollut meneillään laajat vesienhoidon ja merenhoidon suunnitteluprosessit, jotka ovat aktivoineet lähinnä viranomaisia ja elinkeinoelämän eri sektoreita. Prosessit ovat etäällä asukkaista, ja kansalaispalautetta on saatu hyvin vähän.

Vaikuta vesiin -kampanjalla pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta siitä, mitkä tekijät vaikuttavat vesien tilaan ja mihin kaikkeen yksittäisen ihmisen ja kotitalouden valinnat kytkeytyvät.

Ympäristöystävällisyys ja vesiensuojelu eivät välttämättä tarkoita lempiasioista luopumista. Vesien kannalta hyvät valinnat ovat hyviä myös oman hyvinvoinnin ja kukkaron kannalta. Merkittävimmät yksittäiset päätökset tehdään ruokakaupassa, kotona ja liikuttaessa.

Kampanjan sisällön tuottaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiviestintätiimi

Sanna Kipinä-Salokannel (vesienhoidon suunnittelu), 0295 022 879
Janne Suomela (vesien tilan seuranta), 0295 022 947
Pekka Paavilainen (merenhoidon suunnittelu), 0295 022 921
Maria Mäkinen (pohjavedet), 0295 022 913
Minna Nummelin (vesihuolto), 0295 022 917
Nina Myllykoski (ympäristöohjelma), 0295 022 768


Alueellista tietoa