Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uudenmaan viljelijätuki-infot 2017 käynnissä (Uusimaa)

Tarkastaja Esme Manns Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoi Mäntsälässä järjestetyssä viljelijätuki-infossa kotieläintilojen tukiasioista.


Mäntsälässä eilen (3.4.2017) järjestetty viljelijätuki-info veti kunnan valtuustosalin täyteen kiinnostuneita. Tilaisuus noudatti muutoin aiemmista viljelijätuki-infoista tuttua kaavaa, mutta nyt ei enää syvennytty maaseutuohjelmassa tapahtuviin muutoksiin, koska ohjelmakausi 2014 - 2020 on jo pitkällä. Päivän aikana käytiin läpi muun muassa valvonnassa aiemmin tapahtuneita virheitä ja opastettiin, miten peltovalvontaan pitää valmistautua. Eläinten korvamerkit on tarkistettava usein, paikalla olleita neuvottiin eläinten hyvinvointikorvausehtoja käsitellessä. Korvamerkit ja lampaiden ohentuneet korvat herättivät keskustelua - miten silloin on toimittava? ELY-keskuksen maaseutupuolen asiantuntijat vastailivat kysymyksiin sitä mukaa kun niitä tuli.

Viljelijätukien johtava asiantuntija Jarmo Kitula Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoi peltovalvontapuolen isojen sanktioiden vähentyneen, varsinaiset pinta-alavirheet ovat hänen mukaansa laskeneet merkittävästi.

Myös maatalousyrittäjien jaksamisesta keskusteltiin: Uudellamaalla on käynnistynyt Tarmo-hanke, jolta maatalousyrittäjät saavat tukea jaksamiseensa. Se toimii yhteistyössä Melan eli Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen kanssa. Hankkeesta saa lisätietoa osoitteesta www.tts.fi/tarmoa

Viljelijätuki-infot järjestetään usean eri tahon yhteistyönä. Tilaisuudet rahoittaa Meidän Uusimaaseutu -hanke, joka saa rahansa maaseutuohjelmasta. Meidän Uusimaaseutu -hanke toimii Uudenmaan maaseudun tietokanavana. Sen löytää sekä Facebookista että hankkeen omilta kotisivuilta.

Osa tilaisuuksista järjestetään suomenkielisinä, osa ruotsinkielisinä.

Tilaisuuksia on vielä jäljellä, lue lisää täältä.


Alueellista tietoa