Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 30 900 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa - nyt 3 200 henkilöllä.  Viime vuoden joulukuusta määrä kuitenkin väheni 6 prosentilla (1 800 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 5 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 13,6 % eli 0,9 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on sama kuin koko maassa (13,6%)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista viidenneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomessa (-11%) ja hitaimmin(-2%) Turunmaan saaristoissa. Alle 30-vuotiaiden osalla työttömyys vähenee niin peruskoulun kuin korkeampia tutkintoja suorittaneilla. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee Loimaan seudun ohella myös Vakka-Suomessa ja yleisesti sen kasvuvauhti on hidastumassa.

Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsaukseen on lisätty taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

 

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772

 

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Käyntiosoite: Itsenäisyydenaukio 2, 20800 TURKU

Postiosoite: PL 236 (kirjaamo), 20101 TURKU

www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi   

 

 


Alueellista tietoa