Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Työttömyys pysytteli korkealla myös syyskuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun työllisyystilanne on vaikea. Työttömyys pysyttelee selvästi aiempia vuosia korkeammalla, ja samanaikaisesti työvoiman kysyntä on selvästi vähentynyt. Uuden työvoiman niukasta kysynnästä johtuen työnhakijoiden työttömyysjaksot uhkaavat pitkittyä. Jo reilu viidennes työttömistä on ollut yli vuoden työttömänä.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut syyskuun lopussa 5 038 työtöntä. Se on 179 vähemmän kuin elokuussa, mutta yli 900 henkilöä eli 23 % enemmän kuin vuosi sitten. Syyskuussa TE-toimistoon ilmoitettiin vain 400 uutta avointa työpaikkaa, mikä on lähes neljännes vähemmän kuin vuosi sitten. Työvoiman kysyntä kohdistuu myös yhä harvempiin ammattiryhmiin. Syyskuussa uusia työntekijöitä tarvittiin lähinnä kaupallisen työn, palvelutyön sekä terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattiryhmissä.

Kainuun vaikeaan työllisyystilanteeseen ei ole odotettavissa lähiaikoina paranemista. Työttömyyden uskotaan kasvavan kausivaihtelusta johtuen vielä roimasti talven aikana, jopa yli 1 000 henkilöllä.

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650


Alueellista tietoa