Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Työmatkojen hiilidioksidipäästöt ovat ELY-keskuksessa pienentyneet 40 % (Uusimaa)

Yksityisautoilun vähentyminen ja etätyön lisääntyminen ovat vähentäneet Uudenmaan ELY-keskuksen henkilökunnan työmatkojen hiilidioksidipäästöjä 40 % henkilöä kohden viimeisen viiden vuoden aikana.

Uudenmaan ELY-keskuksen henkilöstön työmatkoja selvitettiin viime syksynä kolmannen kerran. Edelliset kyselyt ovat vuosilta 2011 ja 2013. Tiettävästi näin systemaattista seurantaa ei ole toteutettu muualla Suomessa.

Kun vuonna 2011 työntekijöistä vielä joka viidennes tuli yksin autolla töihin Pasilaan, niin viime vuoden syksyllä yksinautoilevia oli alle kymmenes. Tulokset kertovat, että autoilun vähentyessä myös sukupuolten väliset erot kulkutavoissa pienenevät. Etätyön ansiosta 11 % kodin ja työpaikan välisistä matkoista jää tekemättä. Joukkoliikenteen ja erityisesti liityntäliikenteen käyttö on kasvanut.

ELY-keskus on edistänyt henkilöstön kestäviä liikkumistottumuksia mm. kannustamalla etätyöhön ja panostamalla työpaikan peseytymistiloihin ja varusteiden säilytystiloihin pyöräilijöitä varten. ELY-keskus ei tarjoa pysäköintipaikkoja, vaan autoilevat työntekijät vuokraavat työmatkoja varten tarvitsemansa pysäköintipaikat itse alueen pysäköintilaitoksista.

Uudenmaan ELY-keskus hoitaa valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä. Tällä hetkellä työntekijöitä on vajaa 300.

Työmatkakyselyt on toteuttanut Mobinet Oy.

Lisätietoja:

  • Mobinet Oy, Ville Voltti, p. 040 513 4045
  • Uudenmaan ELY-keskus, yksikön päällikkö Jaakko Pesola,  p. 0295 021 128

Alueellista tietoa