Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Tuoreita ideoita kerätään rajan tuomista mahdollisuuksista (Kaakkois-Suomen ELY-keskus) 
 

Kaakkois-Suomessa piileviä voimavaroja valjastetaan aluekehittämisen käyttöön 19. - 21. marraskuuta Lappeenrannassa järjestettävällä innovaatioleirillä. Kaakkois-Suomen innovaatioleirin käytännön järjestelyistä vastaavat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja neljä kaakkoissuomalaista Leader-toimintaryhmää.

Aivan puhtaalta pöydältä ei liikkeelle lähdetä. Kaakkois-Suomen leirin teemana on rajan läheisyys. Tarkoitus on ideoida sekä jalostaa leiriläisten parhaista oivalluksista konkreettisia kehittämistoimia Venäjän ja erityisesti Pietarin läheisyyden hyödyntämiseksi Kaakkois-Suomessa.

Parhaillaan on käynnissä avoin verkkokysely leirin teemojen ja uusien näkökulmien kirkastamiseksi. Linkki sähköiseen kyselylomakkeeseen löytyy mm. Viestimuuntajan sivustolta (www.viestimuuntaja.fi) ja kaakkoissuomalaisten Leader-ryhmien kotisivuilta. Vastausaikaa on 11. lokakuuta asti. Samalla voi ilmoittautua leirille. Mukaan mahtuu 35 leiriläistä.

Kaakkois-Suomen innovaatioleirin tavoitteena on ideoida uusia, kysyntälähtöisiä tuotteita ja palveluja sekä laatia toimialarajattomat askelmerkit toimenpiteiden käynnistämiseksi. Leiri pyrkii selvittämään pitkän aikavälin ratkaisumalleja Venäjän rajan tuomiin mahdollisuuksiin ja sen alueellisiin vaikutuksiin erityisesti elintarvikesektorin, matkailun ja hyvinvoinnin aloilla. Aihetta lähestytään erityisesti maaseudun näkökulmasta. Lisäksi halutaan oppia innovaatioleirin toimintamalli hyödynnettäväksi uusilla leireillä yhteistyön lisäämiseksi ja syventämiseksi.

Kaakkois-Suomen innovaatioleirin käytännön järjestelyistä vastaavat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja neljä kaakkoissuomalaista Leader-toimintaryhmää. Maaseutuverkosto toteuttaa yhdessä konsultointiyritys MDI:n kanssa tänä vuonna viisi alueellista innovaatioleiriä eri puolilla Suomea. Alueellisten innovaatioleirien hakemuksia jätettiin kymmenen, joista viisi valittiin toteutettavaksi kuluvan vuoden aikana.

 


Alueellista tietoa