Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Tieliikenteen erikoiskuljetuksen järjestäminen vaatii aikaa

Pirkanmaan ELY-keskus myöntää tieliikenteen erikoiskuljetusluvat koko Suomeen, Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan saamiseen saattaa kulua aikaa jopa vuosi, mikäli joudutaan selvittämään useita reittejä ja/tai reitillä joudutaan tekemään siltojen vahvennuksia. Viranomaisen tavoitteena on löytää ratkaisu kuljetusten onnistumiseksi ja tämä vaatii selvittelyjen lisäksi yhteistyötä hakijan sekä tieinfran omistajien kanssa.

Jokainen kuljetus on yksilöllinen kuljetuskaluston, kappaleen ja reitin osalta. Erikoiskuljetusluvan myöntäminen saattaa vaatia useiden reittivaihtoehtojen selvittämistä, ulkopuolisen silta-asiantuntijan tekemää sillan kantavuuden arviointia, siltojen koekuormituksia tai siltojen vahventamista. Joskus toimivan ratkaisun löytäminen edellyttää muutoksia kuljetuskalustoon tai jopa kuljetettavan kappaleen kokoon.

"Aloittakaa kuljetuksen suunnittelu ajoissa", taitorakenneyksikön päällikkö Minna Torkkeli Liikennevirastosta vinkkaa. "Me haluamme, että kuljetus menee hyvin, ei ole mitään tarvetta kiusata", Minna vakuuttaa. Ja Heini Raunio, siltojen kantavuusasiantuntija jatkaa: "Jos erikoiskuljetuslupahakemus tulee ajoissa, hakijoilla on enemmän aikaa teettää vaadittavia laskelmia sekä tehdä korjaavia toimenpiteitä mm. kuljetuskalustoon. Liian myöhään tulleisiin kuljetushakemuksiin ei näitä välttämättä ehditä tehdä ja on pakko antaa kieltävä päätös."

Lue lisää:


Alueellista tietoa