Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Sinileväkausi alkoi Pirkanmaan järvissä (Pirkanmaa)

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä. Valtakunnallisen havaintoverkon pisteissä havaittiin levää useassa Pyhäjärven pisteessä, Roineessa, Hämeenkyrön Järvenkylänjärvessä, Vanajavedellä, Kangasalan Kirkkojärvessä, Kyrösjärvellä, Sastamalan Houhajärvellä ja Nokian Vihnusjärvellä.

Sinileväesiintymät ovat usein paikallisia ja levätilanne voi muuttua nopeasti tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen. Sinilevät ovat luonnollinen osa vesien eliöstöä, ja niitä esiintyy vesissä pieniä määriä ympäri vuoden monien muiden mikroskooppisen pienten levien tavoin. Sinileviä on myös vähäravinteisissa vesissä. Runsaat sinileväesiintymät haittaavat vesien käyttöä monella eri tavoin mahdollisen myrkyllisyyden vuoksi.

Viikoittaiset levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta, jonne voi myös lisätä omia havaintojaan. Levähavainnoista voi ilmoittaa myös Pirkanmaan ELY-keskukseen.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus
Kehittämispäällikkö Matti Saura
puh. 0295 036 170
matti.saura(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:


Alueellista tietoa