Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Sinilevähavaintoja edelleen Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Sinilevähavainnot Lounais-Suomen vakiohavaintopaikoilla ovat vähentyneet viime viikosta, mutta edelleen levää on havaittu etenkin merialueella vakiohavaintopaikkojen ulkopuolisilla alueilla. Sisävesien vakiohavaintopaikoilla havaittiin tällä viikolla vähäisiä määriä levää vain Kokemäen Sääksjärvessä ja Pomarkun Isojärvessä Eekvistinselän havaintopaikalla. Runsaasti levää havaittiin alkuviikosta Köyliönjärven Yttilän Otan havaintopaikalla. Merialueella levää ei havaittu tällä viikolla yhdelläkään vakiohavaintopaikalla.

Vakioseurannan ulkopuolisten havaintojen perusteella sinilevää on edelleen vähäisiä määriä veteen sekoittuneena ainakin Selkämerellä Uudenkaupungin ja Rauman ulkomerialueilla. Lisäksi Mynälahdella on havaittu erittäin runsaasti levää kertyneenä pintalautoiksi laajalle alueelle. Sinilevälauttojen muodostuminen on vielä mahdollista varsinkin merialueella, mikäli sää muuttuu lämpimämmäksi ja tyyneksi.

Valtakunnallinen leväseuranta jatkuu vielä kaksi viikkoa, syyskuun loppuun saakka. Vakiohavaintopaikkojen levätilannetta voi siihen asti seurata Suomen Ympäristökeskuksen ylläpitämästä Järvi&Meriwiki -palvelusta, johon voi myös tallentaa omia levähavaintojaan. Levätilanteen seuraaminen ja päivittäminen on mahdollista myös älypuhelimiin ladattavalla Levävahti-sovelluksella. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi ilmoittaa levähavainnoista numeroon 0295 022 530.

Lisätietoja

Sanna Kipinä-Salokannel, ylitarkastaja           0295 022 879


Alueellista tietoa