Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Satakunnassa halukkuutta maatalousinvestointeihin (Satakunnan ELY-keskus)

Maatalouden investointitukien tammi-maaliskuun tukijaksossa Satakunnan ELY-keskuksen alueella tukia haettiin yhteensä 65 investointiin. Suosituin investointikohde oli pellon salaojitus, johon hakemuksia jätettiin yhteensä 23 kappaletta. Kotieläinrakennuksiin kohdistuneita investointihakemuksia jätettiin yhteensä 20 kpl, joista lypsy- nautakarjatalouteen 12 kpl ja broilertuotantoon 6 kpl sekä sikatalouteen 2 kpl.

Haetun avustuksen kokonaismäärä on noin 5,4 milj. euroa ja korkotukilainan noin 9 milj. euroa. Haetusta avustuksesta valtaosa, noin 4,7 milj. euroa kohdistuu EU-osarahoitteisiin investointeihin. Satakunnan ELY-keskukselle on EU-osarahoitteisiin avustuksiin myönnetty tälle vuodelle määrärahaa käytettäväksi yhteensä 5 milj. euroa. Määrärahasta on alkuvuonna 2016 sidottu 1,7 milj. euroa. Haettujen avustusten määrä ylittää siten nyt käytettävissä olevan määrärahan.

Maa- ja metsätalousministeriö selvittää parhaillaan, onko tälle vuodelle mahdollisuutta saada vielä lisämäärärahaa. Mikäli lisämäärärahaa ei ole luvassa, ELY-keskus joutuu tiukentamaan valintamenettelyssä käytettävää vähimmäispisterajaa ja rajaamaan tuettavia investointeja.

Lue lisää:

Maaseutuviraston tiedote investoinneista


Alueellista tietoa