Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Saimaan vedenkorkeuden nousu on pysähtynyt (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Saimaan vedenkorkeuden nousu on pysähtynyt. Vesistöennusteen mukaan vedenkorkeus ei enää nouse, mikäli sademäärät eivät tulevina viikkoina ole merkittävästi keskimääräistä suurempia Saimaan valuma-alueella. 

Kesäkuun sademäärä oli 1,16-kertainen keskimääräiseen arvoon verrattuna Saimaan valuma-alueella. Huhti- ja toukokuun sademäärät olivat noin 1,6-1,7-kertaa keskimääristä suuremmat. Normaalia suuremmasta sadannasta johtuen Saimaan vedenkorkeus nousi touko-kesäkuun aikana ja on nyt noin 45 cm ajankohdan keskiarvoa korkeammalla.

Saimaata juoksutetaan vedenkorkeuden ollessa normaalivyöhykkeellä (±50 cm keskimääräisestä vedenkorkeuskäyrästä) normaalijuoksutuksena ja suurella todennäköisyydellä näin voidaan tehdä koko kesän ajan. On kuitenkin aina mahdollista, että sateet kääntävät vedenkorkeuden uudelleen nousuun ja vedenkorkeus menee normaalivyöhykkeen ylärajan yli, jolloin normaalijuoksutukset eivät riitä vaan tarvitaan Saimaan ja Vuoksen juoksutussäännön mahdollistamia lisäjuoksutuksia. Kaakkois-Suomen ELY-keskus seuraa tilannetta päivittäin.

Juoksutus Tainionkoskelta on tällä ja ensi viikolla keskimäärin 760 m³/s.

 

 

 

 

 

 

 

 


Alueellista tietoa