Uutiset 2021

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Saimaan uhanlaiset lohikalat -sivusto uudistui

Järvilohi, järvitaimen, saimaannieriä ja harjus

Pohjois-Savon ELY-keskuksen kalatalouspalveluiden ylläpitämä Saimaan uhanalaiset lohikalat –sivusto on uudistettu. Se perustettiin Pohjois-Karjalan TE-keskuksen toimesta alun perin järvilohta ja sen tilaa esitteleväksi sivustoksi 2000-luvun alussa.

EU/LIFE –osarahoitteisen Saimaan Lohikalat -hankkeen yhteydessä vuosina 2011-2014 sivusto laajentui kattamaan kaikki neljä Vuoksen vesistöalueen taloudellisesti arvokasta uhanalaista kalalajia (järvilohi, järvitaimen, saimaannieriä, harjus). Nyt sivusto on uudistettu ELY-keskusten verkkosivujen yhteyteen, ns. teemasivustoksi. Vanha osoite jarvilohi.fi on kuitenkin yhä käytössä.

Tietoa lohikaloista kiinnostuneille ja alueella kalastaville

Sivusto on tarkoitettu kaikille Saimaan uhanalaisista lohikaloista kiinnostuneille sekä alueella kalastaville. Sivustolta löytyy tietoa järvilohesta, saimaannieriästä, Vuoksen vesistöalueen alueen järvitaimenesta ja harjuksesta, niiden kantojen tilasta, kestävästä kalastuksesta ja hoitotoimenpiteistä, muutamia merkittäviä hanke-esimerkkejä sekä linkkejä lisätiedon pariin.

Päivityksistä huolehtii Järvi-Suomen kalatalouspalvelujen Joensuun toimipaikka. Sivuilla voidaan julkaista myös tiedotteita ja uutisia sidosryhmiltä, esim. osakaskunnista, kalatalousalueista, Luonnonvarakeskuksesta sekä järjestöiltä.

Saimaan uhanlaiset lohikalat