Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Ruokamatkailu ja digitaalisuus ravitsemispalveluiden kehittämiskohteita

Työ- ja elinkeinoministeriön 22.1.2016 julkaiseman ravitsemistoiminnan toimialaraportin mukaan erilaiset trendit, uudet teknologiat ja kulutustottumukset vaikuttavat ravitsemisalaan ja yritysten tarjoamiin palveluihin. Myös ruoan merkitys osana matkailua on kasvamassa.

– Ruokamatkailuun liittyvät tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Ulkomaiset matkailijat haluavat tutustua kohdemaan kulttuuriin ruoan kautta ja perehtyä paikallisiin erikoisuuksiin, sanoo raportin koonnut Susanna Jänkälä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Ravintolaruokailun tulevaisuuden trendejä ovat muun muassa ympäristöystävällisyys, vastuullisuus ja ruoan terveellisyys, jotka ovat olleet jo esillä fast casual -ilmiössä.Digitaalisuus ja sähköisen liiketoiminnan edistäminen ovat ravitsemispalveluiden seuraavien vuosien suuria kehittämiskohteita.

Lue lisää:


Alueellista tietoa