Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Rauman sillan päällysrakenteen uusiminen, Kaustinen (Keski-Pohjanmaa)

Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus valmistelee sillankorjausurakkaa, johon kuluu Kaustisella sijaitsevan Rauman sillan päällysrakenteen uusiminen. Sillan korjaamisen ajaksi tie 17933 eli Salonkyläntie katkaistaan kaikelta liikenteeltä ja kierto opastetaan valtatien 13 kautta. Katkaisu koskee myös kevyttä liikennettä. Siltapaikan läheisyydessä oleville tonteille on ajo sallittu koko korjaustyön ajan.

Liikennekatko on suunniteltu alkavaksi tammikuussa 2018 ja katko päättyy viimeistään 15.6.2018. Työaikataulu tarkentuu, kun urakoitsija on valittu ja liikennekatkon pituus pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä.

Rauman silta on puukantinen teräspalkkisilta, jonka päällysrakenne uusitaan sillan kapeuden ja kantavuuspuutteiden vuoksi. Nykyisen sillan puukansi ja teräspalkit puretaan, tukirakenteita vahvistetaan ja uusi kansi rakennetaan nykyisten tukien varaan. Uuden sillan tyyppi on betonikantinen teräspalkkisilta, jonka hyödyllinen leveys on 6,0 m. Korjauksella päästään eroon sillan painorajoituksesta.

Hankkeen urakoitsija valitaan talvella 2017 kilpailutettavassa urakassa.

Kartta

LISÄTIETOJA:

  • Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus,siltainsinööri Jukka Ylimäki, p. 0400 265 719
  • Sweco Rakennetekniikka Oy, hankintapalvelukonsultti Markus Siidorow,
    p. 040 744 5857

Alueellista tietoa