Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Raumalle äkillisen rakennemuutoksen työryhmä (Satakunnan ELY-keskus)

Julkaisuvapaa heti

Alueen keskeisimmät viranomaiset ja toimijat kokoontuivat välittömästi STX Finlandin Rauman telakkaa koskevien uutisten tultua tänään aamupäivällä julkisuuteen. Ylen uutisten 16.9. julkistaman uutisen mukaan STX:n Rauman telakan toiminta päättyy nykymuodossaan, ja toimintaa keskitetään Turun telakalle.

Vaikka yhtiön päätöksen vaikutuksia ei vielä tällä hetkellä tarkemmin tiedetä, Rauman kaupunki, Satakunnan ELY-keskus, Satakunnan TE-toimisto ja Satakuntaliitto päättivät perustaa Rauman seutua kohdanneen rakennemuutoksen johdosta työryhmän, joka alkoi välittömästi selvittää, mitä eri toimenpiteitä ja tuki-instrumentteja eri viranomaisilla ja Rauman kaupungilla on käytettävissään telakalta vapautuvan työvoiman työllistämiseksi ja alueen yritysten tilanteen helpottamiseksi. Telakkaan kohdistuva rakennemuutos koskettaa paitsi suoraan telakalla työskenteleviä myös laajasti telakan alihankkijoina ja verkostotoimittajina toimivia pk-yrityksiä, joita on runsaasti erityisesti Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa, mutta koko läntisessä Suomessa.

Mittavan työpaikkamenetyksen kohdanneen alueen on mahdollista hakeutua äkillisen rakennemuutoksen alueeksi, jolloin sille voidaan osoittaa rahoitusta monista eri lähteistä. Oleellista on kuitenkin, että viranomaisilla on jo muutenkin käytössään erilaisia palveluja ja työvälineitä vapautuvan työvoiman työllistämiseen ja koulutukseen ja myös pk-yritysten kasvun ja kehittämisen tukemiseen. Satakunnassa ja erityisesti Rauman seudulla on monipuolinen ja vireä pk-yrityskanta, jossa uskotaan olevan paljon kasvupotentiaalia ja työllistymismahdollisuuksia. Työryhmän perustaneet tahot uskovat, että toimijoiden välisellä hyvällä yhteistyöllä telakalla ja alueen muissakin yrityksissä menetettävien työpaikkojen tilalle kyetään löytämään korvaavia työpaikkoja. Valtiolta luonnollisesti odotetaan myös rahoitusta tehostettujen toimien rahoitukseen.

Työryhmä kokoontuu uudelleen hyvin pikaisella aikataululla ja sillä on mahdollisuus myös täydentää kokoonpanoaan tarvittaessa.

Lisätietoja antavat:

  • ylijohtaja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus, puh 0295 022 111, 044 712 4120
  • johtaja Markku Lehtonen, Satakunnan TE-toimisto, puh 0295 045 093, 050 396 2800
  • maakuntajohtaja Pertti Rajala, Satakuntaliitto, puh 050 552 3827
  • kaupunginjohtaja Kari Koski, Rauman kaupunki, puh (02) 834 3000, 0500 757 567

Alueellista tietoa