Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Pursialan aitat korjattiin ympäristönhoitohankkeessa

Ympäristönhoitotyöt Etelä-Savossa -hankkeen viimeisimpiä kunnostuskohteita oli Mikkelin Pursialankadun varrella sijaitseva aittarivistö.  Aittojen rakenteita korjattiin, katot uusittiin ja seinät saivat tuoreen punavärin. Aitat korjattiin huolella vanhaa rakennusperinnettä kunnioittaen. Uudelleen rakennettu aittakin on tarkka kopio alkuperäisestä virheineen päivineen. Materiaaleja aitan kunnostukseen hankittiin jopa purkutyömailta, tukit saatiin kaupungin harvennushakkuista ja maalia keitettiin 400 litraa.

Pursialan aitta on valmis. Kuva: Seija Karvonen

Pursialan aitat kunnostettiin ELY-keskuksen ja Mikkelin kaupungin yhteistyönä. Työntekijät tulivat kaupungin hallinnoiman Vaaksa-hankkeen ja kaupungin työllistämispalvelun kautta. Idea aittojen kunnostukseen tuli kaupungin Tilakeskukselta, joka vastasi materiaaleista. ELY-keskus tarjosi käyttöön korjausrakentamisen asiantuntemuksen.

Hanke antoi monille töitä ja vahvisti perinnerakentamistaitoja

Etelä-Savon ELY-keskuksen hallinnoimassa, vuonna 2010 alkaneessa ja  31.8.2014 päättyneessä EU-rahoitteisessa Ympäristönhoitotyöt Etelä-Savossa -hankkeessa on  työllistetty ja koulutetttu nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä sekä ylläpidetty perinnerakentamistaitoja. Hankkeen tavoitteena oli myös lisätä ympäristövastuullisuutta sekä maakunnan viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta. Vuosina 2010–2014 hankkeen kokonaiskustannukset olivat reilut 476 000 euroa ja kunnostuskohteissa työllistyi 259 henkilöä (38,7 henkilötyövuotta). Hankkeen toiminta ja tulokset kootaan  syyskuun aikana valmistuvaan, Etelä-Savon ELY-keskuksen Raportteja –sarjassa ilmestyvään julkaisuun.

Lisätietoja

Rakennuttamispäällikkö Juha Maaranen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4207
 

           


Alueellista tietoa