Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pomarkunjoen sillalle uusi tiukempi painorajoitus 4.4.2016 alkaen (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Pomarkun keskustassa Vanhatiellä (maantie 13039) sijaitsevan Pomarkunjoen sillan painorajoitusta on muutettu 4.4.2016. Uuden painorajoituksen mukaan sillan ylittäminen yli 3 tonnia painoisella ajoneuvolla on kielletty. Tätä painavampien ajoneuvojen tulee käyttää kiertotienä valtatietä 23. Painorajoitus on voimassa toistaiseksi. Pahoittelemme painorajoituksen aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Pomarkunjoen kivinen holvisilta on valmistunut vuonna 1913. Sillalla on jo aiemmin tapahtunut kivien liikkumista, jonka vuoksi sillalla on ollut käytössä 20 tonnin ajoneuvopainorajoitus. Lisäksi sillan rakenteiden liikkeitä on seurattu reaaliajassa siltaan asennetuilla monitorointilaitteilla.

Maaliskuussa loppupuolella monitorointilaitteistoista saatujen mittaustulosten perusteella sillan rakenteissa oli tapahtunut poikkeuksellista liikettä. Varsinais-Suomen ELY-keskus on tämän jälkeen tehnyt sillalle tarkastuksen, jonka perusteella voitiin myös silmämääräisesti todeta liikkeitä tapahtuneen sillan kivirakenteissa. Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Liikenneviraston siltojen kantavuusasiantuntijat ovat havaintojen perusteella päättäneet asettaa sillalle heti voimaan tulevan painorajoituksen 3 tonnin ajoneuvolle. Käytännössä siis kuorma-autoilla ja linja-autoilla ei voi enää ylittää siltaa.

Huhtikuun aikana pyritään sillalla tekemään erilaisilla ajoneuvoilla koeajoja, joilla pyritään selvittämään ajoneuvojen vaikutukset anturoiden mittausarvoihin. Sen perusteella voidaan mahdollisesti painorajoitusta tarkastella uudelleen.

LISÄTIETOJA   

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 0295 022 830 ja Jari Nikki, p. 0295 022 816


Alueellista tietoa