Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 13.5.2016 (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Tulvahuiput saavutettu Pohjois-Savossa keskimääräistä aikaisemmin.

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on neljäntenä päivänä peräkkäin NN+ 82,06 m, mikä on 23 cm ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa korkeampi lukema. Pinnannousua maaliskuun viimeisinä päivinä havaitusta kevään minimistä on 57 cm. Ennusteen mukaan tulvahuippu on saavutettu sillä varauksella, että suuret sateet eivät osu alueelle lähipäivinä.  ELY-keskus jatkaa lisäjuoksutusta Naapuskosken säännöstelypadosta. Juoksutustarvetta tarkastellaan viikoittain.

Viimepäivien havainnot osoittavat, että Iisalmen reitin järvet ovat selvästi ohittaneet tulvahuippunsa koko reitillä Onkiveteen asti.  Pinnankorkeudet ovat toki vielä kesäkorkeuden yläpuolella.

Nilsiän reitillä Syvärin juoksutusta on pienennetty viikko sitten ja vielä on hieman nousuvaraa luparajaan. Vuotjärven vedenpinta on lähellä säännöstelyluvan ylärajaa, mutta juoksutus on pitänyt pinnan vakaana

Rautalammin reitillä Pielavedessä on saavutettu huippu viikko sitten ja Iisvedessä tällä viikolla. Kukaties myös Konneveden keväthuippu oli toissapäivänä, kun yksittäisen huippuarvon ympärillä on koko viikolla sama senttiä pienempi lukema.

Lisätietoja

vesistöinsinööri Ilkka Maksimainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh 0295 026 823, ilkka.maksimainen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa