Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuuspalkinto Ylivieskan kaupungin liikenneturvallisuusryhmälle (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusryhmä myönsi vuoden 2016 liikenneturvallisuuspalkinnon Ylivieskan kaupungin liikenneturvallisuusryhmälle. Liikenneturvallisuusryhmän tehtävänä on huolehtia liikenneturvallisuustyön jatkuvuudesta ja edistää liikenneturvallisuustoimintaa kunnan eri toimialoilla ja koordinoida yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Paikallisen liikenneturvallisuustyön tulisi tavoittaa kaikki kuntalaiset - kaikki ikäryhmät ja kaikki liikkujaryhmät.

Ylivieskan kaupungin liikenneturvallisuusryhmän palkitsemisen perusteena on liikenneturvallisuusryhmän laaja-alainen aktiivisuus, ideointikyky ja sidosryhmiä innostava työ sekä liikenneturvallisuusryhmän puheenjohtajan Risto Ojan esimerkillisen innostunut ote tehtävässään.

Esimerkkinä eri ikäryhmät tavoittavasta toiminnasta vuonna 2016 voidaan mainita koulutoimen aktiivinen osallistuminen liikenneturvallisuustyöhön muun muassa Sinä teet suojatien -kampanjan kautta. Kampanjan tavoitteena on lisätä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta nostamalla suojatie ja väistämissäännöt esiin laajasti ja samanaikaisesti koko kunnassa. Liikenneturvallisuusryhmä on järjestänyt myös iäkkäille suunnattuja mielenkiintoisia ja sopivia tapahtumia. Näiden järjestämisessä halutaan erityisesti tuoda esille liikenneturvallisuusryhmään kuuluvan Ylivieskan kansalaisopiston rehtorin Seija Pulli-Marjakankaan aktiivinen rooli.

Liikenneturvallisuuspalkinto jaetaan vuosittain

Liikenneturvallisuuspalkinnon jakaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella liikenneturvallisuustyötä koordinoiva Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusryhmä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen vetämässä ryhmässä on mukana alueella toimivien seudullisten liikenneturvallisuusryhmien, Liikenneturvan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen, poliisin ja pelastuslaitoksen edustus. Vuoden 2013 palkinnon sai nuorille suunnattu Punainen liitu -esitys, vuoden 2014 palkinnon Teatteri Retikan Ajattele ajoissa -näytelmä ja vuoden 2015 palkinnon Haapajärven kaupunki. Perusteena palkitsemiselle oli sekä varhaiskasvatuksen että yläkoulun Sinä teet suojatien -kampanjan oivaltava toteutus.

Lisätietoja:


Alueellista tietoa