Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuuspalkinto Teatteri Retikalle (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Liikenneturvallisuusseminaari kerää yhteen alan toimijat

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusseminaari pidetään Kajaanissa 24.9. Seminaarin avaa maakuntajohtaja Pentti Malinen. Seminaarissa käsitellään ajankohtaisia liikenneturvallisuuden ja viisaan liikkumisen teemoja. Puhujina on useita paikallisia ja valtakunnallisia asiantuntijoita.

Liikenneturvallisuuspalkinto Teatteri Retikalle

Liikenneturvallisuusseminaarissa jaetaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuuspalkinto vuodelle 2013. Sen saa suomussalmelainen Teatteri Retikka, jonka esitys "Ajattele ajoissa!" on oivaltavalla tavalla esittänyt nuorille, mitä vastuu liikenteessä merkitsee. Näytelmän suunnittelussa on hyödynnetty Kainuun yläkoululaisten omia tekstejä ja ajatuksia liikenneturvallisuudesta sekä haastateltu useita asiantuntijoita. Esitys on kiertänyt muun muassa Kainuun yläkoulut ja saanut erittäin hyvän vastaanoton.  

Liikenneturvallisuuspalkinnon jakaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella liikenneturvallisuustyötä koordinoiva Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuusryhmä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen vetämässä ryhmässä on mukana Liikenneturvan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen, poliisin ja pelastuslaitosten sekä Oulun yliopiston edustus.

Maakuntien yhteisellä liikenneturvallisuussuunnitelmalla tavoitellaan vastuullisten liikkujien maakuntia

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liikenneturvallisuussuunnitelman visiona on vastuullisten liikkujien maakunta. Liikenneturvallisuustyön kohderyhmäksi on valittu nuoret ja iäkkäät. Lähtökohtana on aktiivinen liikenneturvallisuuden kuntatyö. Suunnitelman tavoitteena on saada kaikki Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kunnat aktiivisen liikenneturvallisuuden toimijamallin piiriin vuoteen 2014 mennessä. Työ on edennyt molemmissa maakunnissa tavoitteen suuntaan. Hyviä kokemuksia alueellisesta liikenneturvallisuuden toimijamallista on saatu esimerkiksi Kainuusta, jossa työtä on tehty jo useita vuosia.


Alueellista tietoa