Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen maahantulon yhteistyöryhmä koordinoi operatiivisia viranomaistoimia Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johdolla toiminut 'Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun  yhteistyöryhmä laajamittaiseen maahantuloon varautumiseksi' tiivistää yhteistyötään ja kokoontumistiheyttään. Ryhmässä ovat mukana edustajat Oulun kaupungilta, SPR:stä, poliisista, aluehallintovirastosta, pelastuslaitoksesta, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sairaanhoitopiireistä, raja- ja merivartiosta sekä Kainuun ELY-keskuksesta.  Ryhmän puheenjohtajana toimii ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtaja Leila Helaakoski. 

Yhteistyöryhmän tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa, koordinoida eräitä operatiivisia toimia ja tiedottaa. Yhteistyöryhmän tehtävänä on myös ennakoida mahdollisten uusien vastaanottokeskusten tarvetta ja priorisoida niiden käyttöönottojärjestystä.  "Varaudumme siihen, että turvapaikanhakijoiden määrä voi edelleen kasvaa, vaikkakin tuleva talvi saattaa muuttaa tilannetta", sanoo johtaja Leila Helaakoski. Maahanmuuttovirasto on arvioinut että tänä vuonna turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen lähemmäs 30 000. Tällä hetkellä suurin osa turvapaikanhakijoista saapuu Suomeen Haaparannan kautta, mikä luo painetta vastaanottotoiminnalle Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla.

ELY-keskuksen lakisääteisenä tehtävänä on varautua äkillisiin maahantulon tilanteisiin. Turvapaikanhakijoiden määrän voimakkaan kasvun myötä ELY-keskus varautumistehtävänsä ohella valmistautuu myös myöhempää kasvavaa kotouttamistoimintaa varten.

Lisätietoja:

johtaja Leila Helaakoski, puh. 0295 038 051
maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä, puh. 0295 038 076


Alueellista tietoa