Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pohjois-Karjalassa 12 000 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 11 988 työtöntä työnhakijaa; 293 henkilöä (3 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huhtikuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 496 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa toukokuun lopussa edelleen maan korkein, 16,2 %. Vuosi sitten osuus oli 15,8 %. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli toukokuussa 12,6 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

Keski-Karjalan koulutustehdas

Keski-Karjalan koulutustehdas on Euroopan sosiaalirahaston varoin kehitettävä koulutusmalli. Yrityksen ja opiskelijoiden tarpeisiin räätälöity koulutus toteutetaan lähes kokonaan työpaikalla, jossa yrityksen henkilöstö ohjaa ja valmentaa, yhdessä kouluttajan kanssa, kisällejä työtehtävissä. Koulutuksessa on kaksi ryhmää: työllistymisvalmiuksiaan kehittävät kisällit sekä työpaikkaohjaajat, jotka ovat ohjaajaosaamistaan kehittäviä yrityksen henkilöstöä.

Koulutustehdas -malli sopii tilanteisiin, joissa yrityksellä on rekrytointitarpeita ja ns. valmiita työntekijöitä ei ole olemassa. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän toteuttama koulutus on käynnissä tai käynnistymässä yhdeksässä keskikarjalaisessa pk-yrityksessä.

Koulutus on erinomainen verkostotuote. Seudullinen kehittämisyhtiö kartoittaa yritysten tarpeita. Viimeistään työvoimatarpeiden noustessa esille keskusteluun tulee mukaan TE-toimisto sekä kouluttaja. Yhdessä työstäen, yritys koko ajan mukana, suunnitellaan koulutuksen sisältö ja etsitään kisällit ja työpaikkaohjaajat. Osa kisälleistä työllistyy heti, jopa kesken koulutuksen. Osalla työllistyminen voi tapahtua viiveellä tai esimerkiksi jatkoksi tulevan oppisopimuskoulutuksen jälkeen.

Lisätietoja Keski-Karjalan koulutustehtaasta saa Keski-Karjalan Kehitysyhtiö KETIstä projektipäällikkö Päivi Kipinoiselta, puh. 040 770 4938, paivi.kipinoinen(at)keti.fi


Alueellista tietoa