Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Pohjanmaan ELY-keskus palkittiin Vastuullinen kesäduuni 2019 -kampanjassa (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Kampanjassa ELY-keskus palkittiin Akavan Unelmien kesäduuni - teoriasta tekoihin! palkinnolla parhaana korkeakoulutettujen kesäduunina. Pohjanmaan ELY-keskus järjesti yhteistyökumppaneidensa kanssa elokuussa nuorten vaikuttamistapahtuman, jonka nuoret pääsivät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Vuosittain järjestettävä Vastuullisin kesäduuni –kilpailu palkitsee parhaat kesätyönantajat. Kilpailun tulokset perustuvat kesätyöntekijöiden arvioihin eli kesällä toteutettuun Kesäduunitutkimukseen. Kilpailussa jaetaan myös neljä kunniamainintaa, joista Pohjanmaan ELY-keskus on saanut kunniamaininnan korkeakouluopiskelijoiden työllistäjänä. Lisäksi Pohjanmaan ELY-keskus oli sisällöllisesti mielekkäin kesätyöpaikka alle 18-vuotialle.

Kunniamaininnan takana on Ostrobothnia Young Talk 2019: Passion For Future tapahtuma (7.8.2019), jossa nuorilla oli merkittävä rooli. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli nuorten suunnittelema ja toteuttama. Korkeakouluharjoittelijat ohjasivat myös alle 18-vuotiaita nuoria, jotka olivat suunnitteluissa vahvasti mukana. Ohjauksen myötä harjoittelijat saivat paljon johtamiskokemusta. Tapahtuman lisäksi nuoret suunnittelivat koulutuspaketteja koulujen käyttöön kestävän kasvun ja alueemme vahvuuksien näkökulmasta. Jatkossa tapahtuma tullaan järjestämään vuosittain. Tapahtumassa tarkoitus on nostaa esiin teemoja liittyen esimerkiksi kansainvälisyyteen, pohjoismaiseen yhteistyöhön, kestävään kasvuun ja tulevaisuuden työhön.

Nuorissa on tulevaisuus

Nuoret ovat avainasemassa, kun puhutaan työllisyydestä, alueen hyvinvoinnista ja kestävästä kasvusta. Tapahtuman avulla haluttiin herättää nuorten kiinnostunut näihin teemoihin ja saada heidät innostumaan Pohjanmaan alueen erilaisista mahdollisuuksista. Tapahtumaan osallistui niin nuoria kuin kokeneempiakin keskustelemaan yhdessä ajankohtaisista aiheista liittyen työn murrokseen, tulevaisuuteen ja alue kehittämiseen. Ohjelmaan sisältyi myös nuorten keskustelupaneeli ja erilaisia puheenvuoroja. Keskustelujen pohjalta nousi esiin nuorten toive siitä, että nuorille uskallettaisiin antaa enemmän vastuuta. Nuoret itse toivoivat esimerkiksi työelämältä sitä, että heille annettaisiin mahdollisuus tehdä ja kantaa vastuu omasta työstään. Keskusteluihin osallistuneet yritysmaailman, kuntien, koulutusorganisaatioiden ja kolmannen sektorin edustajat yhtyivät ajatukseen siitä, että nuorten potentiaalia tulisi hyödyntää kattavammin myös alueen hyväksi. Nuorten ajatukset tulevaisuudesta ja alueestamme ovat Pohjanmaan ELY-keskuksen kehittämistyölle ja strategisille painopisteille erittäin tärkeitä.

Pohjanmaan ELY-keskus kiittää kaikkia kesätyöntekijöitä upeasta työstä ja tietenkin erinomaista työyhteisöä, joka otti nuoret hienosti vastaan.

Lisätietoa ja median yhteydenotot:

viestintäpäällikkö Mirella Kivelä, puh. 0295 028 652, [email protected]

 


Alueellista tietoa