Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaan järvillä sinilevätilanne jatkuu rauhallisena (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaalla sinileviä on edelleen havaittu ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän.  Kuluvalla viikolla vähän sinilevää on havaittu neljällä valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla: Liekovedellä Sastamalassa, Kirkkojärvellä Kangasalla, Pyhäjärvellä Lehtiniemen rannalla Nokialla ja Järvenkylänjärven uimarannalla Hämeenkyrössä.

Järviwikiin on tullut yleisöhavaintoja muutamasta vähäisestä ja yhdestä runsaasta sinileväesiintymästä.

Levähavainnot kertovat sinilevätilanteen ainoastaan havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Viranomaisten toteuttaman leväseurannan havaintopaikoilla sinilevätilanne käydään havainnoimassa viikoittain tiistain tai keskiviikon aikana. Sinilevätilanne voi muuttua nopeasti tuuli- ja muiden sääolosuhteiden muuttuessa, ja sinilevän määrä on aina tarkastettava silmämääräisesti ennen uimista tai muuta veden käyttöä.

Jos vedessä on vain vähän sinilevää, siinä voi vielä uida, mutta herkkäihoisille sekin voi aiheuttaa ihon ärsytystä. Runsaasti sinilevää sisältävässä vedessä ei saa uida. Sinileväistä vettä ei pidä käyttää talous-, pesu- tai löylyvetenä, ja erityisesti veden nielemistä on varottava.

Lisätietoja:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: ylitarkastaja, leväyhdyshenkilö Sanna Eirtovaara p. 0295 036 102, sanna.eirtovaara(at)ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa