Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Pirkanmaalaisille yrityksille kansainvälistä rahoitusta (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaalaiset yritykset ovat saaneet rahoitusta EU:n Horisontti 2020 –ohjelmasta. EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelma tarjoaa rahoitusta, uusia markkinoita ja kumppaneita. Ohjelman budjetti on lähes 80 miljardia euroa vuosille 2014 - 2020. Hakemukset lähetetään suoraan Brysseliin, missä myös tehdään rahoituspäätökset. Komission tavoitteena on luoda Horisontin avulla Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja sekä parantaa eurooppalaisten yritysten asemaa globaalissa kilpailussa.

Pk-yritykset voivat hakea rahoitusta yksinkin innovaationsa kaupallistamiseen pk-instrumentista. Instrumentti on tarkoitettu voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville pk-yrityksille, joilla on korkea markkina- ja kasvupotentiaali. Tekes, ELY-keskukset ja Pirkanmaan liitto ovat myöntäneet Horisontti 2020 –hakemusten valmisteluun. Horisonttiin osallistuneista suomalaisista innovaatioista on pystytty kaupallistamaan 80 %. "Kansainvälistä rahoitusta hakiessaan yritys pystyy arvioituttamaan sekä asemoimaan osaamisensa ja kilpailukykynsä eurooppalaisessa kentässä. Horisontti 2020 –rahoituksen saaminen on  hyvä osoitus siitä, että kehityksen kärjessä ollaan. Merkittävään kansainväliseen kasvuun ja markkinoiden huipulle tähtääviä yrityksiä saisi olla Suomessa ja Pirkanmaalla enemmän",  toteaa Jukka Kohonen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Rahoitusta vuonna 2015 saaneet pirkanmaalaiset tahot

Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston, Poliisiammattikorkeakoulun, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin lisäksi rahoitus Horisontti 2020 -ohjelmasta on myönnetty seuraaville yrityksille Noiseless Imaging Oy, Cavitar Oy, Scaffdex Oy, Modulight Oy, Printscorpio Oy, Tamturbo Oy,  Neonelektro Oy, Solteq Oyj, Varaani Works Oy, Insta Defsec Oy, Innovaatio Oy Uusi tehdas, Extensive Life Oy ja bgator Oy.

Liite: Vuonna 2015 Horisontti-ohjelmasta rahoitusta saaneet pirkanmaalaiset tahot ja  rahoitusmäärät.  

Lisätietoja:
Horisontti 2020 –ohjelma sivut: http://www.tekes.eu/horisontti-2020/teollisuuden-johtoasema/innovointi-pienissa-ja-keskisuurissa-yrityksissa/

Jukka Kohonen, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 023 555, s-posti:  [email protected]

 

 

 


Alueellista tietoa