Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Peruskorjaus Raholan risteyssillalle, Pitkänniemen venesillalle ja Otamussillalle (Pirkanmaa)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus korjaa ensi syksyyn mennessä Raholan risteyssillan Tampereella, Nokialla Pitkänniemen venesillan ja Otamussillan Sastamalassa.  

Raholan risteyssilta, Pitkänniemen venesilta ja Otamussilta käyvät läpi perusteellisen korjauksen ensi syksyyn mennessä. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla peruskorjaus käynnistyy sekä Tesoman valtatiellä sijaitsevalla Nokian moottoritien ylittävällä Raholan risteyssillalla, Nokian Rajasalmentiellä (maantie 13782) olevalla Pitkänniemen venesillalla että Sastamalan Otamussillantien (maantie 2505) Otamussillalla.  

Korjausurakassa siltojen pintarakenteet, reunapalkit, kaiteet ja liikuntasaumat uusitaan. Myös muita betonirakenteita ja siltapaikkojen rakenteita kunnostetaan. Lisäksi Pitkänniemen venesiltaa vahvennetaan.

Remontin ajaksi silloille 30 km/h nopeusrajoitus

Korjaustöistä aiheutuu liikenteelle häiriöitä. Raholan risteyssillalla on koko korjaustyön ajan ajoneuvoliikenteen käytössä molempiin ajosuuntiin yksi kolme metriä leveä ajokaista. Otamussillalla ja Pitkänniemen venesillalla taas korjaustyön ajan ajoneuvoliikenteen käytössä on yksi neljä metriä leveä ajokaista, ja liikennettä ohjataan liikennevaloin.
Kaikilla silloilla on korjaustyön ajan voimassa 30 km/h nopeusrajoitus. Raholan risteyssillan korjauksesta ei aiheudu muutoksia alittavalle Nokian moottoritien liikenteelle.

Kaikkien kolmen sillan korjaustyöt valmistuvat tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Destia Oy. Korjaustöiden veroton urakkahinta on 1 438 156 euroa.

Lisätietoja:

  • Urakoitsijan edustaja Topi Tapanainen Destia Oy, p. 040 865 0280
  • Siltainsinööri Hannu Paattilammi, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 040 505 4581
  • Tilaajan valvontakonsultti Mikko Vellamo, Ramboll Oy, p. 050 410 5082

Liitteet:


Alueellista tietoa