Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Perinnebiotooppien kunnostamisesta kuullaan Farmari-messuilla torstaina 30.6. (Etelä-Savo)

Suomalaiseen maalaismaisemaan kuuluvat perinnebiotoopit ovat yksi Farmari-messuilla ELY-keskuksen messuosastolla esillä olevista ympäristöteemoista. Perinnebiotoopit eli kedot, niityt, hakamaat ja metsälaitumet ovat nykyään uhanalaisia elinympäristöjä, eivätkä ne säily ilman jatkuvaa hoitoa. Perinnebiotooppien hoitaminen on tärkeää, sillä perinnebiotoopeissa elää runsaasti uhanalaista lajistoa, kuten pölyttäjähyönteisiä.

Hakamaa, jossa on puita, suuria kiviä ja nurmea.

Vuosikymmeniä laidunnettu hakamaa eli perinnebiotooppi, kuvaaja Lauri Helenius.

Nyt on aika tarttua toimeen, jotta perinnebiotoopit ja niiden lajisto säilyvät elinvoimaisina. Tule torstaina 30.6. Mikkeliin Farmari-messuille ELY-keskuksen messutelttaan klo 15.00 kuuntelemaan, miten Putkisalon lammastilalla kunnostetaan ja vaalitaan perinnebiotooppeja. Samalla saat vinkkejä, kuinka sinä voit auttaa perinnebiotooppien hoidossa. Messutelttamme löydät paikalta K132, nähdään siellä!

Perinnebiotooppien suojelu on osa Helmi-elinympäristöohjelmaa, joka vahvistaa Suomen luonnon monimuotoisuutta ja turvaa luonnon tarjoamia elintärkeitä ekosysteemejä. Helmi-ohjelman tavoitteena on kunnostaa vuoden 2023 loppuun mennessä 15 000 hehtaaria perinnebiotooppeja.

Lisätietoa:

 

Yhteyshenkilö:

Luonnonsuojeluasiantuntija Hanna Huovinen, p. 029 502 4138, hanna.huovinen(at)ely-keskus.fi