Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Peltovalvonnat alkavat Lapin maatiloilla (Lappi)

Lapin ELY-keskus aloittaa maatiloilla tehtävät peltovalvonnat juhannuksen jälkeen. Peltovalvonta kohdistuu tänä vuonna Lapissa noin 80 tilalle. Valvonnassa maatilalla tarkastetaan muun muassa kaikkien kasvulohkojen pinta-alat, viljelykasvit, viljelytapa ja tukiehtojen noudattaminen.

Viljelijä voi valmistautua valvontaan ja jouduttaa sitä varmistamalla, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat saatavilla ja tiedot ovat ajan tasalla. Valvonnassa tarkastettavista asiakirjoista on listaus mavi.fi-sivustolla.

Peltovalvonnoista lähetetään valvonnan jälkeen tilalle yhteenveto, jossa on kerrottu lohkokohtaisesti mittaustulokset ja mahdolliset tilalla havaitut tukiehtopuutteet. Lopullinen tukikohtainen valvontatulos tulee loppumaksujen jälkeen lähetettävälle tukipäätökselle.

Valvonnat on tehtävä ennen tukien maksamista

Viljelijätukien maksamisen ehtona on, että tukia hakeneista maatiloista vähintään viisi prosenttia valvotaan vuosittain. Maatiloilla tehtävien valvontojen lisäksi asiakirjat tarkastetaan hallinnollisesti. Valvonnat on säädösten mukaan tehtävä ennen kuin tuet voidaan maksaa. ELY-keskusten tavoitteena on saada tilavalvonnat tehtyä marraskuun puoliväliin mennessä.

ELY-keskusten tarkastajat tekevät valvonnat maatiloilla maaseutuviraston ohjeistuksen mukaisesti. Tilat valitaan valvontaan maaseutuviraston tekemän satunnaisen tai painotetun otannan perusteella.

Lisätietoja:
valvontapäällikkö Vili-Matti Kraatari puh. 0295 037 071


Alueellista tietoa