Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Mitkä ovat mielenterveyden hätäpoistumistiet ja vaahtosammuttimet työelämässä? (Häme)

Yhä useampi työelämässä oleva voi huonosti. Eläketurvakeskuksen tutkimusten mukaan yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen nykyään on erilaiset mielenterveyden häiriöt. Työntekijöiden mielenterveyden huomioiminen eri vaiheissa on tärkeä osa inhimillistä johtamista. On hyvä muistaa, että työpaikan jokainen päätös vaikuttaa työhyvinvointiin. Koronan aiheuttama epävarmuus työmarkkinoilla on lisännyt kuormitusta ja rasitusta monilla aloilla – tästä syystä työkyky voi olla monilla heikentynyt. Tämä on iso riski, joka vaikuttaa myös työvoiman saatavuuteen.  Nyt on oikea hetki pysähtyä pohtimaan, miten tunnistamme mielenterveyden riskitekijöitä työyhteisöissä ja ehkäisemme niitä.  

Dialogia työelämästä -webinaarisarja jatkuu 10.5.2022 klo 13.30–15.30 teemalla Mielen hyvinvointia inhimillisellä johtamisella. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, kuinka henkilöstön jaksamista tuetaan johtamisen keinoin.  
 
Tilaisuudessa henkisen työkyvyn peruspalikoista ja niiden huoltamisesta työyhteisössä kertoo Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija ja psykologi Liisa Puskala. Mielenterveyttä edistäviä hyviä käytäntöjä työelämässä jakaa Osuuskauppa Hämeenmaan työhyvinvointiasiantuntija Maarit Pelli. Lisäksi kokemusasiantuntija Katariina Valkonen kuvailee, millaista tukea hän on saanut työhön paluuseensa.  
 
Varaa paikkasi maksuttomaan webinaariin viimeistään maanantaina 9.5.2022 rekisteröintilinkillä (teams.microsoft.com). Lähetämme Teams-osallistumislinkin sähköpostiisi rekisteröitymisen jälkeen. Toimitamme tallenteen ilmoittautuneille tapahtuman jälkeen. 
 
Tilaisuus on osa Työterveyslaitoksen rahoittamia Työelämän monimuotoisuudella tuloksiin -aluehankkeita ja valtakunnallista TYÖ2030-ohjelmaa. Webinaarin kanssamme toteuttaa Hämeen TE-toimiston Työelämädiili-hanke
  
Lisätietoja 

 • Hämeen aluehanke: 
  Kirsi Hyväri,
  työelämävalmentaja, Hämeen ELY-keskus
  puh. 0295 025 054 
   
 • Kaakkois-Suomen aluehanke: 
  Anu Svensk
  , työelämäkoordinaattori, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
  puh. 0295 029 016 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

ELYn tapahtumakalenteri

Sosiaalisessa mediassa löydät tapahtuman aihetunnisteella #dialogiatyöelämästä.