Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Miesten työttömyys alenee yhä Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 28 600 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 800 henkilöllä.  Viime vuoden huhtikuusta määrä kasvoi 1,0 prosentilla (eli 300 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 0,7 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,6 % eli 0,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Osuus on 0,4 % pienempi verrattuna koko maan tilanteeseen. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta useimpien ELY-keskusten alueilla. Poikkeuksen muodostavat Varsinais-Suomen lisäksi Pohjois-Karjala, Kaakkois-Suomi ja Pirkanmaa sekä erityisesti Pohjanmaa ja Uusimaa, joissa työttömyyden kasvu oli maan voimakkainta.  Nuorten työttömyys puolestaan on kääntynyt laskuun Loimaan seudulla ja Turunmaalla.

Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä kääntyy lievään kasvuun ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsaukseen on lisätty kuntataulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista

 

Tarkempaa tietoa:

Työllisyyskatsaus (pdf)

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

Lisätietoja:

analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Alueellista tietoa