Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Matkailualan suhdannenäkymät edelleen erittäin positiiviset

Matkailun noususuhdanne on ollut näkyvissä jo jonkin aikaan. Alan pk-yritykset arvioivat lähiaikojen yleiset suhdannenäkymät edelleen selvästi positiivisiksi, ja jopa paremmiksi kuin keväällä 2017. Yrityksistä liki puolet (48 %) arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana.

Matkailualan yrityksistä kahdeksan prosenttia arvioi olevansa voimakkaasti kasvuhakuisia ja 39 prosenttia pyrkii kasvamaan mahdollisuuksien mukaan.

- Suurimmat kasvupanostukset matkailuyrityksissä ovat kohdistuneet investointeihin, uusien palveluiden lanseeraamiseen, henkilöstön kouluttamiseen ja uuden henkilöstön palkkaamiseen, kertoo matkailualan toimialapäällikkö Susanna Jänkälä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Tiedot selviävät työ- ja elinkeinoministeriön, Finnveran ja Suomen Yrittäjien pk-yritysbarometrista, joka julkaistaan kaksi kertaa vuodessa. Raportissa tarkastellaan eri toimialojen pk-yritysten suhdanneodotuksia, kasvua ja uusiutumista, kansainvälistymistä, kehittämistarpeita ja -esteitä sekä digitaalisuutta liiketoiminnassa.

Lue lisää:


Alueellista tietoa