Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Maatalouden huoltovarmuutta turvataan lisätuilla (Satakunta)

Maailmantilanne on aiheuttanut merkittäviä ongelmia maatalous- ja elintarvikemarkkinoille. Huoltovarmuuden varmistamiseksi maatiloille maksetaan elokuusta alkaen lisätukia. Etelä-Suomen maatilat voivat hakea poikkeuksellista mukautustukea, ja pohjoisen tuen alueella sijaitsevat tilat saavat korotuksia nykyisiin maataloustukiin. Lisäksi kaikki tilat saavat lisämaksun luonnonhaittakorvaukseen.

Poikkeuksellinen mukautustuki ja tukien lisämaksut ovat osa hallituksen maataloudelle kohdistamaa huoltovarmuuspakettia.

Kriisituki haettavissa elokuussa
​​​​

Etelä-Suomen poikkeuksellisen mukautustuen haku on auki viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa 8.–18.8.2022. Tukea voivat saada AB-tukialueen tilat, joille on myönnetty vuonna 2021 kasvihuonetuotannon tukea, puutarhatuotteiden varastointitukea tai sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettua tukea. Tukea saavan tilan pitää jatkaa maataloustoimintaa myös tänä vuonna tukiehtojen mukaisesti.

Poikkeuksellinen mukautustuki maksetaan hakijoille syyskuun loppuun mennessä. Tukeen on varattu yhteensä 20,5 miljoonaa euroa osin EU:n ja osin kansallisista varoista.

Ruokavirasto tiedottaa mukautustuen hakemisesta tarkemmin lähempänä haun avautumista.

Lue lisää Ruokaviraston tiedotteesta