Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Maanteiden kesän 2017 tiemerkintätyöt käynnistyneet (Pohjalaismaakunnat)
 

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella Cleanosol Oy aloittaa kauden 2017 maanteiden tiemerkintätyöt toukokuun puolessa välissä.

ELY-keskus on solminut kolmivuotisen palvelusopimuksen Cleanosol Oy:n kanssa.

- Palvelusopimukseen kuuluu ELY-keskusalueen eli pohjalaismaakuntien maanteiden tiemerkintöjen kunnossapito vuosien 2017 - 2019 välisen ajan. Cleanosol Oy vastaa siitä, että alueen tiemerkinnät ovat ohjeiden ja määräysten mukaisessa kunnossa koko sopimusajan. Yritys määrittelee mittausten ja katselmointien perusteella missä kunnostettavat tiemerkinnät ovat. Vastaavanlainen palvelusopimus on ollut käytössä muissakin ELY-keskuksissa. Tilaaja Etelä-Pohjanmaan ELY - keskus käyttää maanteiden tiemerkintöihin tänä vuonna 2,3 miljoonaa euroa, kertoo toiminnanohjauspäällikkö Jarmo Eskola Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

- Jos kohtaa keltaisia vilkkuvaloja käyttävän tiemerkintäajoneuvon, on tärkeää hiljentää vauhtia ja tarkkailla liikenneympäristöä, liikennemerkkejä joko tien sivussa tai tiemerkintäajoneuvossa, toteaa työpäällikkö Juha Putkinen Cleanosol Oy:stä.

Tiemerkintäajoneuvossa on nuoliopasteet, joita on noudatettava. Keltaisena vilkkuva nuoli näyttää, jos ohittaminen on mahdollista. Mikäli tiemerkintäajoneuvo tekee keltaista sulkuviivaa keskellä tietä, ei merkintäajoneuvoa saa ohittaa. Ihan kuten ei normaalitilanteessakaan.

- Keltaisen viivan päätyttyä, voi merkintäajoneuvon ohittaa hiljaisella nopeudella ja mahdollisimman kohtisuoraan, jotta vältytään maaliroiskeilta. Vielä märkä maalimerkintä keskellä tietä osoitetaan vaahtohattaroilla. Maalin kuivuttua hattaratkin ovat haihtuneet, opastaa Putkinen.

- Mahdollisiin maaliroiskeisiin tehoaa yleensä normaali pesu ja vaikeimpien tahrojen poistoon tehoaa ihan tavallinen rypsiöljy, jonka voi antaa vaikuttaa tahran päällä vaikka yön yli. Sama konsti toimii myös bitumitahroihin, vinkkaa Putkinen. 

Sekä tienpitoviranomainen ELY-keskus että urakoitsijat toivovat kaikilta tienkäyttäjiltä malttia tietyöalueilla.

- Siellä on ihmisiä töissä, tekemässä kaikille tienkäyttäjille turvallisempia ja mukavampia teitä. Hetkellinen nopeuden lasku tai lyhyt pysähdys takaa turvalliset työolot ja turvallisemman liikenteen jatkossa, toteaa Eskola lopuksi.

Ajantasaista tietoa tietöistä löytyy Liikenneviraston internetsivuilta.


Lisätietoja Etelä – Pohjanmaan ELY - keskuksen tiemerkintätöistä:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Insinööri
Timo Kulmala
Puh. 040 542 7676

Cleanosol Oy
Työpäällikkö
Juha Putkinen
Puh. 0400 554 143


Alueellista tietoa