Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Maanteiden hoidon alueurakoitsijoiden markkinaosuudet muuttuvat merkittävästi

Liikenneviraston vuosittainen kilpailutuskierros maanteiden päivittäistä hoitoa koskevista urakoista on ratkennut. Kilpailutusvuorossa oli 19 tänä vuonna alkavaa urakkaa ja suurimmassa osassa niistä urakoitsija vaihtuu.

Kilpailutetut urakat olivat Lahti, Heinola, Loimaa, Merikarvia, Kristiinankaupunki, Alavus, Tampere, Sastamala, Kiuruvesi, Pielavesi, Savonlinna, Viinijärvi, Jyväskylä, Keuruu, Oulu, Siikalatva, Pyhäjärvi, Pello ja Rovaniemi. Tarjouksia tuli hiukan vähemmän kuin edellisellä kierroksella, keskimäärin 3,5 hyväksyttyä tarjousta urakkaa kohden. Yhdeksän eri toimijaa osallistui tarjouskilpailuun, mutta urakat jakaantuivat lopulta vain neljän urakoitsijan kesken. Tarjousten yhteenlaskettu arvo oli 220 miljoonaa euroa.

Lemminkäinen Infra Oy kasvatti markkinaosuuttaan eniten (+3,6 %) voittamalla kolme uutta urakkaa. Suurimman markkinaosuuden menetyksen (-5,9 %) koki Destia Oy heidän voittaessaan neljä vanhaa sekä kolme uutta urakkaa, mutta häviämällä samalla kahdeksan vanhaa urakkaa. NCC Suomi Oy (+1,5 %) ja YIT Rakennus Oy (+0,9 %) onnistuivat myös kasvattamaan osuuttaan.

Alueurakoiden keskeisiä tehtäviä ovat talvikunnossapito, sorateiden pinnan hoito, viher- ja puhtaanapitotyöt, erilaisten varusteiden ja laitteiden kuten liikennemerkkien kunnossapito, päällysteiden paikkaukset sekä osallistuminen osaltaan tilaajalle kuuluvien viranomaistehtävien hoitoon. Hoitotöiden valvonnasta vastaavat ELY-keskukset.

Lue lisää:


Alueellista tietoa