Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Luvialle rakennetaan kevyen liikenteen väylä Lemlahden maantielle Laitakarintieltä keskustaan (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen ELY-keskus rakennuttaa kevyen liikenteen väylän Luvialle Lemlahden maantielle (mt 12853) Laitakarintieltä keskustaan. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen aloitetaan viimeistään 16.11.2015. Rakennustyön on tarkoitus valmistua 1.6.2016 mennessä.

Rakennustyöt haittaavat liikennettä erityisesti Papinkarin kohdalla, joka on jo nykyisellään kapea tienkohta. Tällä kohdalla liikenne joudutaan ohjaamaan yhdelle kaistalle ja liikenteen ohjaus hoidetaan liikennevaloilla. Myös Laitakarintien ja Käenpesäntien välillä työmaa haittaa muuta liikennettä, sillä tällä välillä kevyen liikenteen väylä rakennetaan kiinni nykyiseen tiehen.

Kevyen liikenteen turvallisuus paranee ja muu liikenne sujuvoituu, kun kevyt liikenne siirretään pois maantieltä. Kevyen liikenteen turvallisuutta heikentävät erityisesti veneiden trailerikuljetukset, joita Lemlahden maantiellä on paljon keväisin ja syksyisin, kun veneitä viedään ja tuodaan pois Laitakarin pienvenesatamasta.

Urakoitsija hankkeessa toimii Askalan Maansiirto Oy.

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Sakari Hurskainen, p. 0400 611 054

Askalan Maansiirto Oy, työmaapäällikkö rakennusmestari Juha-Pekka Tuominen, p. 044 743 8340


Alueellista tietoa