Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Lomautukset pitivät Kainuun työttömyyden korkealla myös elokuussa (Kainuun ELY-keskus)

Työvoiman kysyntä oli elokuussa Kainuussa varsin vähäistä. Työttömyys pysytteli edelleen korkealla kun lomautukset jatkuivat. Työllisyystilanne on ollut jo kauan heikko ja se on johtanut työnhakijoiden työttömyysjaksojen pitkittymiseen. Jo neljännes työttömistä on ollut yhtäjaksoisesti yli vuoden työttömänä. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi elokuussa lähes 30 % vuoden takaisesta.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut elokuun lopussa 5 631 työtöntä työnhakijaa. Se on 553 vähemmän kuin heinäkuussa, mutta kuitenkin 414 eli lähes 8 % enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuja oli elokuussa 454, joka on yli 90 % vuoden takaista enemmän.

Työttömyys kasvoi Kainuussa pitkään suhteellisesti enemmän kuin maassa keskimäärin. Viimeisten kahden kuukauden ajan työttömyyden vuosikasvu on jäänyt Kainuussa kuitenkin hieman pienemmäksi kuin maassa keskimäärin. Työttömyyden uskotaan kasvavan edelleen vielä seuraavan puolen vuoden ajan. Viimeistään vuoden kuluttua työttömyystilanteen odotetaan kuitenkin paranevan ja palautuvan nykyiselle tasolle.

Liite: Kainuun ELY-keskuksen työllisyyskatsaus, elokuu 2014

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus, strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650


Alueellista tietoa