Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Lisää huomiota ajonopeuksiin (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan ELY-keskus ottaa käyttöön siirrettäviä ajonopeusnäyttöjä Päijät-Hämeessä. Nopeusnäyttötaulujen tarkoituksena on kiinnittää autoilijoiden huomio ajonopeuteen ja varoittaa mahdollisesta ylinopeudesta. Nopeusnäyttötaulujen avulla kerätään myös tietoa toteutuneista ajonopeuksista ELY-keskuksen tarpeisiin liikenneturvallisuustoimenpiteiden suunnittelussa.

 

Ajonopeustaulujen paikat on määritetty yhteistyössä Päijät-Hämeen kuntien kanssa. Tyypillisiä kohteita ovat maanteiden varrella sijaitsevien koulujen ja päiväkotien kohdat, kylät ja taajamat sekä muut liikenneturvallisuuden kannalta erityiset kohteet.

 

Nopeusnäyttöjä käytetään ns. sulan maan aikana, eli käytännössä huhtikuusta lokakuun lopulle. Nopeusnäyttöjä kierrätetään suunnitelluissa kohteissa kahden viikon jaksoissa Päijät-Hämeen alueella. Ensimmäiset ajonopeusnäytöt asennetaan Orimattilaan ja Hartolaan viikolla 16.

 

Lisätietoja:

  • Ossi Kortiainen, aluevastaava, 358 295 021 297
  • Pekka Rajala, kunnossapitopäällikkö, 358 295 021 333

Alueellista tietoa