Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Liikennekatkos ja häiriöitä Skagenin lossiliikenteessä 3.-4.6.2013  (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Skagenin lossiliikenne keskeytetään kokonaan 3.6.2013, alustavasti klo 08.00–18.00 väliseksi ajaksi.


4.6.2013 saattaa lossipaikalla esiintyä lyhyitä tilapäisiä liikennekatkoksia uuden lossin käyttöönottoon liittyen

Varsinais-Suomen ELY-keskus suorittaa kaltureiden ja lossin vaihtotyön Skagenin lauttapaikalla (mt 12230) Iniössä. Lossiliikenne joudutaan keskeyttämään lauttapaikalla kaltureiden vaihdon ajaksi. Vaihtoehtoisena liikenneyhteytenä toimii Mossala - Dalen lauttaliikenne (Saaristonrengastien lautta-alus Antonia). Myös hätäkuljetukset tulee hoitaa vaihtoehtoista liikenneyhteyttä käyttäen.

Liikennekatko kestää arviolta 3.6.2013 klo 08.00–18.00. Liikenne käynnistetään heti kun se on mahdollista, jolloin häiriöaika voi olla ilmoitettua lyhyempi. Lossin käyttäjiä pyydetään varautumaan liikennekatkoksiin ennakkoon. Lossipaikalle tulee informaatiota liikennekatkoksesta.

Liikennehäiriöitä saattaa esiintyä 4.6.2013 uuden lossin käyttöönottoon liittyen. Lossille tehdään telakan toimesta lauttapaikalla käyttöönottoon liittyviä tarkistuksia ja säätöjä, joiden johdosta liikenne saatetaan joutua keskeyttämään hetkittäin tilapäisesti.

Kaltureiden ja lossin vaihto kuuluu uuden Liikennevirastolle hankitun lossin toimitukseen. Uusi lossi korvaa nykyisen vanhan lossin ja samalla lauttapaikan kantavuusrajoite poistuu. Lossin suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon uudet esteettömyysvaatimukset ja turvallisuusmääräykset, joiden johdosta sen koko ja kantavuus on nykyistä lossia suurempi. Lossin vaihtotyöstä vastaa Uudenkaupungin Työvene Oy yhdessä lossin operoijan EW Finland Oy:n kanssa.


Pahoittelemme liikennekatkoista aiheutuvia haittoja tielläliikkujille.


LISÄTIETOJA:
Varsinais-Suomen ELY-keskus, Saaristoliikenteen hankinnan asiantuntija Tapani Jaakkola,
p. 0295 022 791


Maantielautta- ja yhteysalusliikenteen hoito on keskitetty valtakunnallisesti Varsinais-Suomen ELY-keskukselle. Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaa 12 yhteysalusreitin liikenneyhteyksistä sekä 41 lauttapaikasta. Lisäksi ELY-keskus avustaa yksityisiä lossiyhteyksiä ja yhteysalusliikennettä Sipoon ja Raaseporin saaristoissa sekä Saariston Rengasteillä. Maantielauttapaikoista suurin osa sijaitsee Turun saaristossa ja Itä-Suomen järvialueilla ja yhteysalusliikenteen reitit sijaitsevat Saaristomerellä ja Suomenlahdella.


Alueellista tietoa