Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Lietelannan sijoittaminen peltoon - sopimukseen liittyvät maksatushakemukset jätettävä lokakuun aikana ELY -keskukseen (Satakunnan ELY-keskus)

Syksy on edennyt jo pitkälle ja jälleen on aika hakea maksatusta ympäristötuen erityistukeen lietelannan sijoittamisesta peltoon. Onneksi säät ovat tänä vuonna suosineet sekä sadonkorjaajia että lannan levittäjiä viime vuotta paremmin.

Satakunnan ELY-keskus on lähettänyt syyskuussa kaikille niille viljelijöille joilla on sopimus lietelannan sijoittamisesta peltoon esitäytetyn lomakkeen maksatuksen hakemiseksi. Hakemus pitää palauttaa 31.10.2013 mennessä. Maksatushakemus täytyy palauttaa ohjeen mukaisesti, vaikka ei olisi vuoden 2013 aikana levittänytkään lietelantaa tai virtsaa sijoittamalla.

Jos esitäytettyä lomaketta ei ole postin mukana tullut tai se on päässyt katoamaan, niin soitto Satakunnan ELY-keskukseen auttaa. Jos lietelantaa tai virtsaa on levitetty tänä vuonna sijoittamalla, mutta kaikkia lohkoja jotka kuuluvat sopimukseen ei löydy esitäytetystä listasta, niin ne voi lisätä siihen itse (joko kohtaan lisätietoja tai paperin kääntöpuolelle). Erityisesti sukupolvenvaihdostilanteissa voi esitäytetty lomake jäädä saamatta kokonaan. Lisäksi lohkojen jako tai – yhdistämistilanteissa voi osa lohkoista jäädä muuttuneen lohkotunnuksen takia pois esitäytetystä lomakkeesta.

Huomioikaa, että lietelannan sijoittamisen erityistuesta pyritään maksamaan vuonna 2013 75 % ja loppuosa keväällä 2014, kun kaikki valvonnat vuotta 2013 koskien on tehty. Loppuosan oletettu maksuaika on toukokuussa 2014.

Lisätietoja:

  • erityisympäristötuen asiantuntija: Tiina Mäkelä p. 0295 022 065
  • erityisympäristötuen asiantuntija: Teija Rinne p. 0295 022 075

 


Alueellista tietoa