Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Levähavainnot vähentyneet Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Lounais-Suomen vakioseurannan levähavaintojen lukumäärä on vähentynyt tällä viikolla, mutta sisävesissä osassa havaintopaikoista levät ovat runsastuneet.

Sisävesien vakiohavaintopaikoista vähän levää on tällä viikolla havaittu Aurajoen Maarian altaassa, Katismaan uimarannalla Säkylän Pyhäjärvessä, Sääksjärvessä Madekallion havaintopaikalla Kokemäellä ja Isojärven Eekvistinselällä Pomarkussa. Runsaita levähavaintoja on tehty Köyliönjärven Yttilän Ottassa sekä Valkjärven Isoselällä Siikaisissa. Erittäin runsaasti levää on havaittu Isojärven Vähäselällä Pomarkussa. Kaarinan Littoistenjärven vakiohavaintopaikalla sitä vastoin ei ollut sinilevää tämän viikon vakiohavaintohetkellä, mutta järven eteläpäässä on havaittu vakioseurannan ulkopuolella runsaasti levää. Myös Aurajoen Maarian altaassa on tehty tällä viikolla vakioseurannan ulkopuolelta havaintoja erittäin runsaista leväesiintymistä.

Merialueiden vakiohavaintopaikoista ainoat havainnot sinilevistä on tehty Merimaskun Kirkonsalmessa ja Luvian Santakarissa, joissa levämäärät olivat vähäisiä.

Lisätietoja:

tarkastaja Elisa Vartiainen puh. 0295 022 530

ylitarkastaja Asko Sydänoja puh. 0295 022 949


Alueellista tietoa