Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueiden asukkailta ja maanomistajilta kysytään näkemyksiä tulvatiedottamisesta (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on lähettänyt tällä viikolla Lapuan- ja Kyrönjoen pengerrysalueiden asukkaille ja maanomistajille kyselyn koskien tulviin varautumista ja tulvatiedottamista. Kyselyllä kerätään tietoa pengerrysalueiden asukkaiden ja maanomistajien tiedontarpeesta sekä toiveista tiedonvälityksen suhteen. Toivomme vastauksia kaikilta kyselyn saaneilta. Vastausaikaa on 8.7.2015 saakka. Halutessanne voitte vastata kyselyyn sähköisesti. Linkki kyselyyn löytyy osoitteesta: http://www.ely-keskus.fi/web/tulvatpohjanmaa. Mikäli olet maanomistaja ja/tai asukas Lapuan- tai Kyrönjoen pengerrysalueella, mutta et ole saanut kyselyä, ota yhteyttä tai vastaa kyselyyn verkossa.

Kyselyyn vastaaminen hyödyttää kaikkia pengerrysalueiden asukkaita ja toimijoita, sillä kyselystä saatuja vastauksia käytetään pohjana pengerrysalueille mahdollisesti laadittavan tulvavaroituspalvelun luomisessa sekä yleisesti tulviin liittyvän tiedonsaannin ja -välityksen edistämisessä. Jokaisen kyselylomakkeen saaneen näkemykset ovat tutkimuksellemme yhtä tärkeitä ja ne parantavat tulosten luotettavuutta ja edustavuutta. 

Kysely on osa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien yhteistä Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanketta, jonka toteuttaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen taustalla on tarve lisätä omatoimista tulviin varautumista sekä tehostaa tulvatiedottamista toistuvien tulvien, maankäytön tehostumisen sekä viranomaisten vähenevien resurssien myötä. Erityisesti syksyn 2012 ja kevään 2013 tulvat herättivät huomion tulviin liittyvän tietouden lisäämisen tarpeesta.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta:

  • Harjoittelija Moonika Perkiö, moonika.perkio@ely-keskus.fi, p. 0295 027 388
  • Projektipäällikkö Satu-Mikaela Burman, p. 0295 027 646

 


Alueellista tietoa