Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Kyrönjoella vesi jatkaa nousuaan ja Lapväärtinjoella rikotaan suistojäitä helpottamaan veden virtausta (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Julkaistu 19.4.2013 klo 14.10

Lapuanjoella luukkujen avaamisen jälkeen on vedenpinta laskenut 5 cm. Tilapäisesti ollaan tulvarajan alapuolella. Luukkuja on aukaistu puoli metriä ja niiden kautta virtaa 30 m3 sek. Vettä on aikaisemmin päästetty pengerrysalueelle v. 1984. Kaunissaaressa on useita asuntoja, ja jos vettä joudutaan päästämään paljon, se jää saareksi, mutta nyt näyttää siltä, että liikenneyhteys alueelle ainakin toistaiseksi säilyy.

Kyrönjoen Nikkolan mittausasemalla vedenkorkeus on tällä hetkellä tasolla 40,72, eli joki jatkaa nousuaan. Havainto on tähän asti havaintojakson korkein. Jalasjoella veden nousu jatkuu, ja tulvan vuoksi useita teitä on poikki Jalasjärvellä ja muualla Kyrönjoen varrella. Ilmajoella on alettu purkamaan jääpatoja kaivinkoneella. Kyrönjoen alaosalla vesi nousee, mutta toistaiseksi tilapäiset suojapenkereet riittävät turvaamaan valtatietä 8.

Lapväärtinjoella poikkeuksellinen tulvatilanne jatkuu. Ponttonikaivinkone on rikkomassa jäitä suistossa, ja puolustusvoimista on virka-apu valmistelemassa mahdollisia uusia räjäytyksiä veden virtauksien helpottamiseksi.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan lisäksi tulvat ovat alkamassa myös Keski-Pohjanmaan alueella. Ensimmäisiä jääpatoja on ollut Ullavanjoella.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa tulvatilanteesta seuraavan kerran klo 17.00 jälkeen.

Lisätietoja:

Yleinen tulvatilanne

  • Vanhempi insinööri Tuuli Saari, puh. 0295 027 925, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Insinööri Kim Klemola, puh. 0295 027 829, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Lapuanjoen tulvatilanne

  • Vanhempi insinööri Katja Haukilehto, puh. 0295 027 794, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Kyrönjoen tulvatilanne

  • Vanhempi insinööri Sari Yli-Mannila, puh. 0295 027 962, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Alueellista tietoa