Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Kuntia pyydetään etsimään mahdollisuuksia ottaa vastaan turvapaikanhakijoita (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen laajamittaiseen maahantuloon varautumisen yhteistyöryhmä kokoontui 5. lokakuuta.  Kuluneen viikon aikana turvapaikanhakijoita on saapunut alueelle tasaiseen tahtiin. Lisää majoitustiloja tarvitaan pikaisesti ja ryhmä pyytääkin alueen kuntien etsimään mahdollisuuksia ottaa vastaan turvapaikanhakijoita.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella toimivissa vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksissa on tällä hetkellä majoittautuneena yhteensä reilut 2700 turvapaikanhakijaa. Oulun vastaanottokeskuksen lisäksi turvapaikanhakijoita on sijoitettu myös SPR:n hätämajoitustiloihin mm. Hiukkavaaraan ja Muhoksen Päivärinteelle sekä vastaanottokeskukseen Kuusamoon. Kajaanissa on tällä hetkellä reilut 500 turvapaikanhakijaa ja Ruukin vastaanottokeskuksessa reilut 200. Viime viikon ja viikonlopun aikana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun vastaanottokeskuksissa ja hätämajoituksessa olevien määrä kasvoi reilulla sadalla turvapaikanhakijalla.

Maahantulijoille on toistaiseksi pystytty löytämään majoitustilat, mutta tällä hetkellä uusista tiloista on kasvava tarve. Työryhmä pyytääkin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen kuntia edelleen etsimään mahdollisuuksia ottaa vastaan turvapaikanhakijoita. Kuntien roolina ensivaiheen vastaanottotoiminnassa on löytää alueeltaan majoitukseen sopivia tiloja.  Varsinaista vastaanottokeskusta tai hätämajoitustoimintaa voidaan pyörittää joko kunnan voimin tai esim. kolmannen sektorin organisoimana. On laskettu että 150 paikkainen vastaanottokeskus työllistää keskimäärin 10 – 12 henkilöä. Valtio korvaa kunnille kustannukset majoittamisesta ja palveluiden järjestämisestä. Tiloja voivat tarjota myös yksityiset tahot.

Lisätietoja:                       

johtaja Leila Helaakoski, puh. 0295 038 051
maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä, puh. 0295 038 076

 

Aiempia tiedotteita:


Alueellista tietoa