Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Kunnat tai kuntien muodostamat yhteistoiminta-alueet ovat toimittaneet työ- ja elinkeinoministeriölle ilmoituksensa työllisyysalueiden muodostamisesta

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirretään valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-alueille 1.1.2025. Kuntien on tätä varten pitänyt ilmoittaa työ- ja elinkeinoministeriölle 31.10. mennessä, miten ne aikovat järjestää työvoimapalvelut.

Työ- ja elinkeinoministeriö on vastaanottanut kunnilta yhteensä 38 ilmoitusta ja 7 poikkeuslupahakemusta työvoimapalvelujen järjestämisestä. Lisäksi viisi kuntaa ei ilmoittanut järjestävänsä palveluja itse tai olevansa mukana yhteistoiminta-alueessa.

Työ- ja elinkeinoministeriölle lähetetyissä asiakirjoissa kunnat tai yhteistoiminta-alueet ovat kuvanneet työvoimapalvelujen järjestämiseen liittyvät suunnitelmansa ja sopimuksensa työvoimapalveluiden siirtyessä kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö käsittelevät vastaanotetut ilmoitukset ja poikkeuslupahakemukset marraskuun aikana.

Tilanne Pirkanmaalla

  • Tampere vastuukuntana, 15 kunnan työllisyysalue
  • Läntinen Pirkanmaa, Sastamala vastuukuntana, 6 kunnan työllisyysalue
  • Mänttä-Vilppula eteläiseen Keski-Suomen alueeseen, Jämsä vastuukuntana
  • Poikkeuslupaa on hakenut Valkeakoski, asia ratkaistaan helmikuun loppuun mennessä.

Lisätietoa

Yhteenveto kuntien ja yhteistoiminta-alueiden esittämistä työllisyysalueista (pdf) tem.fi

https://tem.fi/-/te-palvelut-2024-uudistus-tyollisyysalueiden-muodostaminen-etenee (tem.fi)

 


Kuva Pixabay