Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Kopsuontien viimeinen soratieosuus on parannettu ja päällystetty (Uudenmaan ELY-keskus)

Uudenmaan ELY-keskuksen toukokuussa aloittamat tietyöt maantiellä 3132 (Kopsuontie) Huonpohjan ja Kalkkisten välisen tieosuuden parantamiseksi Asikkalan kunnassa on saatu viimeistelyvaiheeseen. Joitakin viimeistelytöitä, kuten reunaviivojen maalaukset, tehdään vielä ensi vuonna.

Kopsuontien pahimmat kaarteet on oikaistu, mäkiä madallettu ja tietä on levennetty. Tienkäyttäjän mahdollisuudet nähdä ja ennakoida muut tiellä kulkijat ovat parantaneet huomattavasti tien liikenneturvallisuutta. Liikennöitävyyttä on merkittävästi parantanut tien rakenteen parantaminen ja päällystäminen. Tänä vuonna parannetun tiejakson pituus on noin 9,5 km.

Kopsuontie yhdistää Kalkkisten kylän Vääksyn taajamaan ja Lahden talousalueeseen. Lisäksi tämä tieyhteys toimii mm. puutavaran kuljetusreittinä.

Ensi vuoden syksynä korjataan Pulkkilanharjulla Käkisalmen silta ja silloin tie tulee toimimaan työnaikaisena kiertotienä. Sillan korjauksen ajaksi tullaan Pulkkilanharjulta ohjaamaan koko pohjoisesta tuleva liikenne Kopsuontielle. Se oli merkittävä lisäperuste parantaa tie päällystetyksi. Ilman kiertotieliikenteen lisäystä Kopsuontien tien vähäliikenteisimmällä osuudella keskimääräinen liikennemäärä jää alle 200 ajoneuvoa vuorokaudessa, jolloin soratienä parantaminen olisi ollut lähtökohtana.

Hankkeen etenemistä on voinut seurata sosiaalisen median kautta. Hankkeen Facebook- sivuja on seurattu aktiivisesti ja sivuston kautta saatu palaute on pääosin positiivista ja rakentavaa. Sivujen päivitykset ovat saavuttaneet parhaimmillaan jopa yli 1000 lukijaa. Sivuilla oli perjantaihin mennessä 270 tykkääjää.

Työn toteutti Destia Oy. Rakennusurakan kustannukset lisätöineen tulevat olemaan noin 2,5 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Mustjärven kyläyhdistys järjestää pienimuotoiset avajaiset tänään 11.11.2013 klo 13.00. Nauha leikataan Huonpohjassa, jonka jälkeen on kahvitilaisuus Mustajärven Riuttalassa.

Lisätietoja

  • Jaana Kalliolaakso, 0295 021 330

Alueellista tietoa