Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Koko perheen vesi- ja metsäluontotapahtuma Isojoella ja Mustasaaressa.

Lähteissä, puroissa ja soissa kuhisee elämää. Vesistöjen ja kalojen, simpukoiden ja muiden lajien tilaa parannetaan kunnostuksilla mm. FRESHABIT LIFE IP ja VIMLA -hankkeissa. Lisäksi valuma-aluetoimilla on tavoitteena parantaa vedenlaatua. METSO-luonnonsuojeluohjelman avulla voidaan vielä rauhoittaa arvokkaita metsä- ja taimenpuroalueita. 

Etelä-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset järjestävät yhdessä FRESHABIT LIFE IP-, VIMLA- ja Kvarken Flada -hankkeiden kanssa koko perheen vesi- ja metsäluontotapahtumat sunnuntaina 1.10. Tapahtumissa on tarkoitus tutustua metsään, pienvesiin ja vesiluontoon. Halukkaat pääsevät esimerkiksi kurkistamaan vesikiikareilla puron pinnan alle ja ihmettelemään vedenalaista elämää ja kasveja.

Lauhanvuoren kansallispuisto (Lauhansarvi ja Lohiluoma), Isojoki

Aamupäivällä klo 10.00 alkaen Lauhansarvessa ja sen lähialueilla järjestetään perheen pienimmille ja kaikille muillekin halukkaille luontoseikkailu.

Klo 12.00 lähtee liikkeelle vesivaellus. Vesivaellus suuntautuu Lauhanvuoren kansallispuiston alueelta lähtevälle Lohiluomalle ja kävelyn aikana keskustellaan puroista, lähteistä ja soista sekä niiden arvoista ja kunnostamisesta. Tapahtuman aikana järjestetään sähkökalastusnäytös ja tutustutaan puron pohjaeläimistöön.

Lue lisää ELY-keskuksen tapahtumat-sivulta, sekä Facebook-tapahtumasta.

Lisätietoja:

Erika Raitalampi (erika.raitalampi@ely-keskus.fi)
0295 028 027

Pinja Kasvio (pinja.kasvio@ely-keskus.fi)
0295 022 948

Sommarön linnake, Södra Vallgrung, Mustasaari

Vaella/kävele omassa tahdissa Sommarön luontopolkua pitkin, jossa on mahdollisuus keskustella ja oppia uutta metsä- ja vesiluonnosta. Tapahtuma alkaa klo 12.00.

Päivän aikana lapsilla ja muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus muun muassa ihmetellä vesistöjen eläimiä ja kasveja vesikiikareiden avulla, kokeilla veden happamuuden (pH) mittausta ja seurata miten kamerakopteria voi käyttää kartoituksissa sekä miten maaperäprofiilin ja vesinäytteen otto tapahtuu.

Lue lisää ELY-keskuksen tapahtumat-sivulta sekä Facebook-tapahtumasta.

Lisätietoja:

Anna Bonde (anna.bonde@ely-keskus.fi)
0295 027 777

 


Alueellista tietoa