Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Kesän 2018 päällystyskohteet

Tämän kesän suurimpia päällystyskohteita ovat valtatiet 1 ja 4 sekä Länsiväylä. Päällystystyöt alkavat huhtikuussa ja kestävät syyskuun loppuun saakka.

Peruskohteet kustantavat tänä vuonna noin 13,5 miljoonaa euroa. Varat kohdennetaan vilkasliikenteisiin teihin, jotka kuluvat suurien liikennemäärien takia nopeasti.

–Pisimmät ja merkittävimmät kohteet osuvat tänä kesänä nelostielle, missä moottoritien ohituskaistat ovat korjauksen tarpeessa, kertoo ELY-keskuksen päällysteistä vastaava projektipäällikkö Tuomas Vasama.

Kartta kesän 2018 kohteista tienumeroineen.

Kolmeen korjausvelkakohteeseen on varattu 2,6 miljoonaa euroa. Näitä ovat Rimmiläntie 13661, väli Jokimäki-Selki tiellä 11321 ja Lammi-Asikkala osuus tiellä 317. Ehdollisia kokonaiskuluista riippuvia päällystekohteita on useita. Lisäksi keväällä tehtävien kuntomittausten perusteella valitaan uusiopäällystyskohteet ja kilpailutetaan joitakin talven aikana ilmenneitä akuutteja päällystyskohteita. Pahimmat kelit päällysteen vaurioitumisen kannalta ovat juuri meneillään.

­ –Päällystystyöt haittaavat liikennettä tänä vuonna erityisesti nelostiellä. Toivomme tienkäyttäjiltä malttia, jotta saamme turvallisesti tehtyä tien taas hyvään kuntoon, Vasama kertaa.

Uudenmaan vilkkailla teillä päällysteiden tyypillinen kestoikä noin viisi vuotta, johtuen muun muassa nastarenkaiden aiheuttamasta kulutuksesta. Uusiopäällystys on ympäristö- ja talousnäkökulmasta tehokas menetelmä urien poistamiseksi. Päällyste uusitaan kokonaan vain harvoin.

Tulevan kesän päällystyskohteet löytyvät myös  ELY-keskuksen sivuilta. Tarkemmista liikenteeseen vaikuttavista aikatauluista ja työmaajärjestelyistä tiedotetaan kevään edetessä.

Lisätietoja:

  • ELY-keskus, projektipäällikkö Tuomas Vasama, 0295 021 361
  • ELY-keskus, projektipäällikkö Niklas Nevalainen, 0295 021 234

 


Alueellista tietoa